Star Trek 2: Záplava nových informací

Star Trek 2: Záplava nových informací | Fandíme filmu
Koho ve filmu určitě neuvidíme? Jak by se mohl snímek jmenovat? A co říkají tvůrci na možné další pokračování?

Pokud bychom měli z příští letní sezony vybrat blockbuster, o kterém toho víme nejméně, dost možná by naše volba padla na pokračování Star Treku. Vzhledem k tomu, že stále netušíme, jaký film ponese název a nemáme ani oficiální potvrzení toho, jaký záporák nás čeká, tak to není deset měsíců před premiérou nic moc. Poměrně vtipné přitom je, že jak herci, tak členové štábu jsou co se snímku týče poměrně sdílní, jen dávají k dispozici extrémně obecné informace, tudíž ve výsledku o očekávaném sequelu nevíme skoro nic. A protože se film neobjeví ani na letošním Comic Conu (a my tak konkrétnější info v nejbližších dnech nedostaneme), přinášíme vám obsáhlý výtah z několika rozhovorů s tvůrci, které nám leccos naznačily.

Tím asi nejzajímavějším je diskuze kolem postavy Benedicta Cumberbatche. Zatímco trekkies jsou si téměř jistí, že herec musí ztvárnit populárního Khana, tvůrčí tým stále informaci nepotvrdil (nebo se rovnou všechno snažil dementovat, že Simone Peggu?). Celé záležitosti se následně chytnul spoluscenárista Roberto Orci a přiklonil misky vah opět lehce na stranu, která tvrdí, že Khan ve filmu bude. Orci totiž v nedávném radio rozhovoru prozradil jména pěti postav, které ve filmu rozhodně čekat nemáme, jsou jimi: Gary Mitchell (člen Hvězdné flotily a Kirkův kamarád, který musel být kvůli své posedlosti v televizním seriálu zabit), Charlie X (v epizodě Charlie X z původního seriálu se objevuje mladý kluk Charlie, jehož nalezne posádka Enterprise opuštěného na planetě, o 14 let později se Charlie pokusí loď násilím ovládnout), Ruk (zlý android), Janice Rand (členka hvězdné flotily) a Borgové. Jak vidno, Khan na seznamu chybí, zůstáváme tedy zvědaví, v jakém smyslu se tvůrci vyjádří dále.

A co ten název?

Abychom se vrátili ještě obloukem na chvilku ke zmíněnému Comic Conu, další spoluscenárista Alex Kurtzman prozradil, že pokračování Star Treku se na této akci neobjeví jednoduše z toho důvodu, že tvůrci zatím nemají hotový a připravený téměř žádný materiál, který by mohli fanouškům předvést. A to i přes to, že se premiéra filmu posunula o dobrý rok, aby Abrams a spol. nemuseli nikam spěchat. Jednou z věcí, která si v postprodukci bere hodně času, je i konverze do 3D. Toto sousloví se nečte úplně nejlépe (raději bychom samozřejmě nativní 3D), nicméně tvůrci už nyní všechny skeptiky ujišťují, že o technickou stránku věci nemáme mít nejmenší obavy. Na konverzi se údajně pracuje velmi intenzivně a citlivě, aby diváci později neměli pocit, že zbytečně připláceli za třetí rozměr. Kromě toho nechybí v nedávných rozhovorech ani zmínky vyzdvihující formát IMAX, na který je část filmu natáčena. Propagace je samozřejmě spojována se jménem J. J. Abramse, jenž se na producentské sesli u čtvrté Mission Impossible zasloužil o to, že její scény točené na kamery IMAX vypadaly vskutku velkolepě.

Kdybychom nicméně měli vybrat téma, o kterém tvůrci ve souvislosti s pokračováním Star Treku mluví nejčastěji, byla by to práce s postavami. Ať už se jedná o vyjádření Chrise Pinea nebo (dalšího) spoluscenáristy Damona Lindelofa, můžeme podle nich čekat lineární, komplexní a přitom poměrně detailní přístup k jednotlivým charakterům, který se odvíjí především od Kirkovy stále nové pozice kapitána. Údajně se máme těšit na odlišný vztah k záporákovi, než s jakým jsme se setkali v jedničce. Lindelof se kromě toho vyjádřil i na adresu možného pokračování, které podle jeho slov vznikne, pokud dvojka komerčně uspěje (a jako že se tak s velkou pravděpodobností stane). On sám by s psaním sequelu problém neměl, už jen proto, že během vytváření chystaného dílu jej s Orcim a Kurtzmanem napadaly příběhové prvky, které by mohli použít v pokračování.

Závěrem se ještě vrátíme k již zmíněnému názvu snímku. Zatím víme pouze to, že film by se neměl jmenovat Star Trek 2 a nějakou dobu už jsme pochybovali, zda název znají alespoň tvůrci. Noel Clarke, jeden z členů hereckého obsazení, v rozhovoru pro Digital Spy zmínil, že název filmu zná, ale nemůže ho říct. To Roberto Orci už byl trošku sdílnější, ačkoliv nám neřekl také téměř nic (a spíš nás donutil zaťukat si trošku na čelo). Podle Orciho existuje pouze 75% šance, že snímek bude mít ve svém názvu sousloví "Star Trek". Pokud chcete, můžete si z tohoto vyjádření vyvodit vlastní závěry, my se nějakých interpretací raději zdržíme a počkáme si na oficiální prohlášení.

Zdroj: Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest