Recenze: Jumanji: Další level naplnilo očekávání a servíruje pořádnou porci rodinné zábavy

Recenze: Jumanji: Další level naplnilo očekávání a servíruje pořádnou porci rodinné zábavy | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Kdyby takhle vypadala všechna pokračování úspěšných blockbusterů, vůbec bychom se nezlobili.
  1. Kapitola č.1
  2. Verdikt

Obecně lze říci, že divák dostane to co minule, akorát v trošku dražším a opulentnějším balení. Kasdan měl totiž k dispozici evidentně o nějaký ten dolar navíc a znát je to logicky zejména v akčních sekvencích, které jsou velkolepější a efektnější oproti minule. Hravost a nápaditost se rovněž nevytratila, tudíž například zběsilý úprk hlavních hrdinů před stádem pštrosů či napínavá naháněná po visutých mostcích zaručení pobaví. De facto vyjma úvodních několika minut, které klasicky zavádí do děje a představují divákům nové postavy, se v ďábelském tempu střídá hašteření nebo hláškování hlavních hrdinů se zábavnou a neokoukanou akcí. Není to žádná extra oduševnělá podívaná, ale poctivé blockbusterové řemeslo, jemuž nelze z hlediska žánru a záměru moc vytknout. I když má Další level něco maličko přes dvě hodiny, tak se nebudete nudit ani minutu.

Mám takový pocit, že fanouškovská obec se bude trošku tříštit v názoru na "uřvaného" Harta, neboť je opětovně dosti výrazný a hlasitý. Z mého pohledu mají s Johnsonem vynikající chemii, ostatně právě do jejich avatarů se převtělí DeVito s Gloverem, a jejich špičkování má kouzlo a jiskru. Samotný Johnson tyhle komediální polohy zvládá bez problémů a zde tomu není jinak. Film na něm nestojí, ovšem do konceptu zapadá naprosto geniálně. Člověk se musí zas a znovu podivovat nad tím, kolik má tenhle namakanec přirozeného charismatu a jak se s ním naučil funkčně pracovat. Pakliže, a ty situace nejednou nastanou, nejsou v centru dění tihle dva, naprosto v pohodě je zastoupí Black s Gillan. Oba zvládají své party zrovna tak spolehlivě. Opravdu, casting se výjimečně vyvedl a dá se vycítit, že všechny zúčastněné natáčení bavilo. Navíc se k videohernímu ansámblu nově přidala i Awkwafina, jejíž replikace mimiky jednoho z hereckých kolegů vás tutově dostane do kolen.

Verdikt

Jumanji: Další level můžeme směle zařadit k pokračováním, která skutečně mají kvalitu a smysl, přičemž do puntíku plní tvůrčí záměr, tedy v tomto případě pobavit, rozesmát a nenudit. Ano, studio přitvrdilo a rozpočet očividně narostl, což rezultuje v epičtější a velkolepější akční scény, ale hlavní devízou Kasdanova bijáku jsou sympatické postavy, jež se pořád mají kam vyvíjet a čím překvapovat. Nosný koncept avatarů se opětovně osvědčil, i když bylo nutné příběh obohatit o nové charaktery. Těžko soudit, jak dlouho bude tohle schéma fungovat. Závěr filmu napovídá, že tvůrci si nechávají dvířka k dalšímu dílu otevřená, leč byla by obrovská škoda, kdyby série zkostnatěla a upadla do fáze mechanické recyklace.

« Předchozí kapitola
Naše hodnocení
8/10

Galerie: 4

Recenze: Jumanji: Další level naplnilo očekávání a servíruje pořádnou porci rodinné zábavy | Fandíme filmu Recenze: Jumanji: Další level naplnilo očekávání a servíruje pořádnou porci rodinné zábavy | Fandíme filmu Recenze: Jumanji: Další level naplnilo očekávání a servíruje pořádnou porci rodinné zábavy | Fandíme filmu Recenze: Jumanji: Další level naplnilo očekávání a servíruje pořádnou porci rodinné zábavy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest