Box Office: Ledové království 2 globálním rekordmanem

Box Office: Ledové království 2 globálním rekordmanem | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Disney chce všechny peníze světa a animovaný muzikál mu je skoro dal.

Ledové království 2 bude pro Disneyho hezkým znamením, že sequely se prostě vyplácejí, ačkoli ještě nedávno málem zkrachovaly Alenka v říši divů 2 nebo Zloba: Královna všeho zlého. Ale to byla jiná doba! Dnes se slaví se 127 miliony dolary z Ameriky a globálním startem 350 milionů dolarů. To je o 100 milionů víc než zvládnul dosavadní rekordman Úžasňákovi 2 s 242 miliony. Jenom Čína dala 55 milionů, což je také rekord pro disneyovský animák. Dvojka samozřejmě existuje, protože jednička byla před šesti lety gigantický hit. Podle recenzentů rozhodně nebylo ve značce dost materiálu na další díl, takže se hodně vymýšlí se stávajícími postavami a občas to dost skřípe. Film je každopádně po technické stránce povedený. Další "Let It Go" ale na obzoru zatím není. Čekejte tentokrát možná méně z Ameriky a více ze světa, protože dvojka nebude mít ve Státech tak slabou konkurenci jako měla jednička. Blíží se Jumanji, Cats, Star Wars a další.

Frozen 2 trošku uškodilo povedenému životopisnému melodramatu A Beautiful Day in the Neighborhood, ve kterém Tom Hanks ztvárnil populárního dětského moderátora pana Freda Rogerse. Debut se zastavil u 13,5 milionů a v Sony doufají, že snímek vydrží až do Vánoc. Postupně sbírat diváky je potřeba, protože film stál 25 milionů a ve světě stěží s takhle americkým tématem uspěje. 

Hodně pomalý start si připisuje mládeži nepřístupný policejní thriller 21 Bridges. Tady se rozhodně vina nemůže házet na Elsu s Annou, ale spíše na tu klasickou diváckou sobeckost. Jde o přesně ten typ filmu, po kterém se volá - Chadwick Boseman odhazuje kostým Black Panthera a bere odznak do ruky v původním policejním dramatu o odkrývání konspirace v newyorském podsvětí. Role, kterou Ryan Reynolds nebo Liam Neeson dostávají automaticky. Diváci ale nedorazili a film končí s 9,2 milionů dolarů. Stálo to 33 milionů, ale mělo by jít o koprodukci, takže jednotliví hráči snad moc peněz neztratí.

V limitovaném nasazení ve čtyřech kinech docela zabodovalo pochmurné soudní drama Dark Waters s Markem Ruffalem a Anne Hathaway. Dělá to za víkend 110 000 dolarů. Lionsgate potom nasadila v krátké předpremiéře do necelé tisícovky kin krimi komedii Na nože od Riana Johnsona (Star Wars: Poslední z Jediů). Jde prý o parádní aktualizaci klasického konceptu "Kdo je vrahem?" s áčkovými hvězdami. Studio čeká příští týden skoro dvacítku v prodloužené premiéře, tento víkend to byly slušné 2 miliony

Povedené závodní drama Le Mans '66 se nedrží úplně pevně a všichni dost doufají v oscarové nominace, které film snad trochu povzbudí. Ve druhém víkendu propad o polovinu na 16 milionů. To znamená 58 mega po deseti dnech a s několika zahraničními miliony 104 mega globálně. Ford a Ferrari jsou ale v pořád lepším stavu než takový Brad Pitt s Ad Astra. Midway se dost nechytla mezinárodně, což ale Lionsgate moc nemrzí, protože investovali stejně jen do americké, potažmo britské distribuce. Těch 43 mega z USA jim bude stačit, jinak to ale dělá jen 78 milionů globálně. Film stál stovku.

Dokonalá lež spadla o 40 % oproti premiérovému víkendu a dělá to 3,3 milionu. Po deseti dnech promítání skoro 12 milionů. Film naštěstí stál jen desítku, ale kde je starší cílovka, aby konečně viděla společně Helen Mirren a Iana McKellena, to netušíme... Charlieho andílci byly o trochu dražší film a mají z Ameriky podobné peníze. Jenom 14 mega s čerstvými 3 miliony tento víkend. Asi to nemusel být masivní hit, ale tohle si Elizabeth Banks s holkama opravdu nezasloužily. Joker je jinak na 1,036 miliardy globálně, s 327 miliony v Americe překonal v čistých tržbách Deadpoola 2 (324 milionů) a Suicide Squad (325 milionů). Další na řadě je Batman v Superman z Warnerovic vlastní stáje. 

Zdroj: Forbes

Galerie: 5

Box Office: Ledové království 2 globálním rekordmanem | Fandíme filmu Box Office: Ledové království 2 globálním rekordmanem | Fandíme filmu Box Office: Ledové království 2 globálním rekordmanem | Fandíme filmu Box Office: Ledové království 2 globálním rekordmanem | Fandíme filmu Box Office: Ledové království 2 globálním rekordmanem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest