Avengers: Endgame vyhráli People’s Choice Awards

Avengers: Endgame vyhráli People’s Choice Awards | Fandíme filmu
Marvel Studios
Další ocenění znovu potvrzují, že nastupující generace diváků s chutí sleduje filmy doma v obýváku.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Nedávno jsme se tu pozastavovali nad tím, že šance na výhru v oscarovém klání je pro Avengers: Endgame prakticky nulová. Jakmile ale hlasují diváci, je většinou o šampionovi jasno. Endgame tak čerstvě zvítězila v tradiční anketě People‘s Choice Awards, která se koná už od roku 1975. Avengers dostali cenu za nejlepší film, nejlepší akční film a pro nejlepšího herce. Dost cen si odnesl také Spider-Man: Daleko od domova, který na Avengers: Endgame těsně navazuje a několik jeho herců v Endgame vystupuje.

Celkově je na hlasování patrné, že zřejmě hlasují především mladší ročníky, a že jde skutečně o cenu popularity, kde nelze očekávat nějaký pozoruhodný výsledek. Dobře je to vidět třeba na ceně pro Beyoncé. Ta ve Lvím králi promlouvá sotva pár minut a podle většiny kritiků je její dabérský projev ze všech herců nejhorší. Avšak Beyoncé je zkrátka extrémně populární, ať se děje, co se děje a přesně to byl ten důvod, proč ji Disney do role najal. V takhle malé roli je celkem jedno, jak ji zahraje, pokud podá s pomocí režiséra alespoň průměrný výkon. Daleko podstatnější je, že hvězda její svítivosti udělá filmu dobré promo a s tím Disney umí kalkulovat.

Na vkusu mladých diváků je vidět, že kromě blockbusterů mají rádi nejrůznější romance, možná proto, že alespoň do určité míry jsou jistým (jakkoliv zkresleným) odrazem těch největších dramat, jaká zrovna sami v životě prožívají. Akorát že mládež nemá příliš potřebu chodit na podobné filmy do kina. Dokonalé rande je rovnou z Netflixu a snímky jako After nebo Five Feet Apart nejsou vyloženě megahity, ale na domácím videu si publikum najdou.

A domácí video ukazuje i ohromnou sílu Adama Sandlera. Kdekdo mohl kroutit nad tím, když před lety Netflix podepsal se Sandlerem smlouvu na několik let dopředu. Stejně překvapivě mohlo působit, když bylo schváleno pokračování snímku Vražda na jachtě, který je podle kritiky vrcholem líné průměrnosti. Jenže pak právě tenhle film vyhraje od diváků cenu za komedii roku a hned je vidět, že Netflix ví co dělá a dává svým uživatelům přesně to, co chtějí. Můžeme se podivovat, může nás to mrzet, ale prostě je to tak.

Tady je kompletní výčet filmových ocenění:

Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest