Batman versus Avengers: Filmaři nadávají na blockbustery

Batman versus Avengers: Filmaři nadávají na blockbustery | Fandíme filmu
Co se to děje? Slavní herci a filmaři nadávají nejen na konkurenci, ale i na snímky, na kterých se sami podíleli!

V posledních několika dnech se v hollywoodském zákulisí objevily dvě slovní přestřelky, které by mohli ještě rozdmýchat zástupci jednotlivých fanouškovských táborů. Pokud to ovšem nejsou ti samí lidé. Jedná se o kauzu Hugo Weaving (hlas Megatrona) vs. Michael Bay (režisér Transformers) a Wally Pfister (kameraman filmů Christophera Nolana) vs. Joss Whedon (režisér Avengers).

První komentář přišel od herce Huga Weavinga, který v současné době propaguje filmové veledílo Atlas Mraků, a který má na svém kontě za rok minulý a letošní pouze tři hrané filmy. Není tedy divu, že se tisk ptal na všechno možné. A v tom je právě kámen úrazu, došla totiž řeč i na Weavingův dabing Megatrona v sérii Transformers, konkrétně v posledním třetím díle.

„Bylo pro mě trochu zvláštní dělat dvouhodinový dabing. V té době jsem hrál ještě v divadle, takže jsem to moc neřešil a bylo mi to vlastně jedno. Trochu toho lituji, ne toho nahrávání, ale spíš toho faktu, že jsem se účastnil něčeho, co postrádalo hlubší smysl. Nemyslím to nijak zle. Byl to jen takový dvouhodinový melouch a k filmu mě jinak nic nepojí. Michaela Baye jsem nikdy neviděl, nikdy jsme spolu nemluvili ani přes Skype, na natáčení jsem také nikdy nebyl a scénář jsem vůbec nečetl. Jen mě zavolali, já přišel, přečetl text, o kterém jsem nevěděl žádné souvislosti, a hotovo. Přijde mi to strašně ubohé, protože jsem nikdy nic podobného nedělal.“

Všichni víme, že Michael Bay dokáže být pěkně tvrdý i na svůj standardní štáb (Shia LaBeouf kvůli téhle spolupráci nadobro zanevřel na Hollywood), proto na sebe odpověď nenechala dlouho čekat:

„Taky vám už lezou krkem všichni ti herci, co vydělávají 15 milionů dolarů za film a 200 tisíc za dabing, co trvá 1 hodinu 43 minut, a ještě si stěžují? Když uvážíme všechny dnešní problémy světa, myslí si tihle herci, že lidi zajímá, že jejich role nebyla ‚dostatečně umělecká‘ nebo ‚naplňující‘?...Co se stalo s morální zásadovostí? S lidmi, kteří tvrdě pracovali a pak za svou práci s vděkem přijali peníze? Buďte rádi, že máte práci, která je lépe placená než práce 98 % lidí v Americe. Mám pro všechny ty fňukálky nápad. Věnujte vaše ‚nešťastné peníze‘třeba nadaci Davida Seldricka, která zachraňuje slony v Africe. Tolik, kolik dáte, já pak dám taky.“

Fanoušci Marvelu si určitě vzpomenou na zlatá slova Paula Bettanyho, který podobně dabuje za pořádný balík J.A.R.V.I.S.e v Iron Manovi. Ten žádný komiksový film údajně nikdy neviděl, neví, o čem s ním fanoušci chtějí hovořit a ještě se cítí jako dabingový pirát, který jen krade studiu peníze.

Druhou kauzu započal donedávna dvorní kameraman Christophera Nolana, Wally Pfister, který se vydává na samostatnou režisérkou dráhu se svým chystaným vysokorozpočtovým sci-fi debutem. Pfister je známý tím, že podřizuje jakékoliv práce s kamerou vyprávění příběhu, a proto měl pár připomínek ke komiksovému konkurentovi Temného rytíře - k Avengers Josse Whedona.

„Nejdůležitější je vyprávění. Je úplně jedno, co s kamerou vyvádíte, pokud nepodporuje vyprávění příběhu. Třeba Avengers mi přišli odporní. Natáčeli to z divných úhlů a já si říkal, proč je ta kamera tady? Aha, protože utratili půl miliardy za kulisy a musí je ukázat. Naprosto mě to vytrhlo ze sledování a úplně jsem z té podivné formy šílel.“

Odpověď Josse Whedona na sebe také nenechala dlouho čekat, ale tentokrát to není nic arogantního, zlého nebo dlouhého.

„To mě mrzí, jsem fanda.“

Fanoušek Pfistera? Nolana? Temného rytíře? Co si myslíte vy a na čí stranu byste postavili? Nezapomeňte brát v úvahu, že kameramanem Avengers nebyl žádný neumětel, ale profesionál Seamus McGarvey, který se podílel například na Pokání (za něž byl dokonce nominován na Oscara) nebo Anně Karenině Joea Wrighta.

Zdroje: Funny Junk, Supapanda, Herald Tribute, Collider, Collider II, EW, Digital Spy

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest