Amazing Spider-Man 2: Režisér Marc Webb odkrývá karty

Amazing Spider-Man 2: Režisér Marc Webb odkrývá karty | Fandíme filmu
Kolika se vlastně dočkáme záporáků? Bude se film opět natáčet ve 3D A co Spider-Manův kostým?

Amazing Spider-Man vychází na DVD a Blu-ray (případní zájemci můžou rovnou zamířit do srovnávače cen pod článkem), a tak režisér Marc Webb absolvuje kolečko propagačních rozhovorů. Naštěstí se tak děje přesně v době, kdy se dozvídáme celou řadu informací o druhém dílu, a tak američtí novináři mohou své otázky přesně cílit.

Tak například předevčírem bylo s definitivní platností potvrzeno, že se ve filmu objeví Electro, a zároveň jsme se dozvěděli, že by ho mohl hrát Jamie Foxx. Podle toho, jakým způsobem Webb o herci mluví se dá usuzovat, že Foxxovo obsazení je prakticky hotová věc, jen se čeká na definitivní podpis smlouvy. Jamie navíc na svém Twitteru uvedl, že se na Halloween převlékl za Electra, takže o obsazení postavy asi opravdu nemůže být sporu.

Pakliže je Foxx téměř podepsaný, návrat režiséra Webba je potvrzený už delší dobu. Zatím je jisté pouze to, že natočí druhý díl, dál se teprve uvidí, nicméně už teď se režisér nechal slyšet, že mu úspěch prvního filmu dodal hodně sebejistoty a zajistil mu větší důvěru studia. V prvním díle se ještě Webb musel hodně držet klasických momentů Spider-Manova zrodu (už dříve režisér uvedl, že kupříkladu v případě ikonické smrti strýčka Bena musel s Marvelem o sebemenší změnu tvrdě bojovat), ale ve druhém díle už budou klasické momenty za námi a Webb bude mít konečně volné pole působnosti.

Zejména se těší, až se bude moct hlouběji ponořit do tajemství Peterových rodičů, které první film jen lehce nakousl, a mnoho diváků tak pěkně naštval. K tomu Marc Webb uvedl, že Amazing Spider-Man je momentálně plánovaný jako serializovaná trilogie a zrovna tajemství rodičů je jeden z motivů, který se potáhne jako stříbrná nit všemi třemi filmy. Stejně tak by ale měl v pozadí všeho stát všemocný Oscorp.

 

Všemocný Oscorp

Oscrop tu byl dávno před Spider-Manem, Oscrop možná měl určitým způsobem prsty v jeho zrodu, pro Oscorp pracovali Peterovi rodiče. Peterův vztah s Oscorpem se bude vyvíjet a postupně se ukáže, že se všechny nitky sbíhají právě k pokrokové firmě. Zároveň však Webb společnost přirovnal k Babylonské věži. Je to symbol lidské pýchy a z jejich her na bohy vzniká celá řada potíží. Režisér dále uvedl, že na Spider-Manovi miluje také to, že jednotliví záporáci nejsou pro Spider-Mana jen fyzickou výzvou. Má s nimi ve většině případů nějaký vztah, nebo ho s nimi rovnou pojí emocionální pouto.

Na základě podobných tvrzení si lze jen těžko představit, že by ve druhém dílu nové filmové trilogie Electro vznikl stejnou náhodou, jako v původním komiksu. Máme tedy očekávat, že Oscorp bude mít prsty ve vzniku Electra? Webb navíc s potměšilým úsměvem krypticky naznačil, že bychom se ve filmu mohli dočkat více, než jednoho záporáka. Mimo jiné pak prozradil, že „Má rád Electra, Mary Jane a Gwen Stacey ho vždycky zajímaly a také je fascinován Harrym Osbornem a mnoha podobami Normana Osbornea“. Gwen máme už z prvního dílu, Mary Jane byla nedávno obsazena, Electra si nejspíš zahraje Jamie Foxx a představitel Harryho Osborna se hledá. O jediném Normanovi zatím nepadla zmínka. Potvrdil tímto způsobem režisér nepřímo jeho účast? Tipuji, že potvrdil, a že právě skrze jeho postavu, nebo minimálně skrze její intriky, se dočkáme slibovaného „propojení“ Spider-Mana se záporákem.

Dále Webb o padouších uvedl, že ho zajímá, co v Peterovi vzbuzují a jaký pro něj mají význam. Jinak řečeno, jakým způsobem Spider-Mana posouvají kupředu. Prozatím to vypadá, že Electro Spider-Mana změní minimálně vizuálně, protože se ve druhém filmu máme těšit na úpravy kostýmu. Že by se Peter potřeboval pořádně odizolovat? A když už je řeč o vizuálnu, tak Marc Webb naznačil, že angažování Electra filmařům umožní na plátně předvést velkolepé věci.

 

3D či ne3D, toť otázka

V obrazových kejklích Webbovi pomůže nový kameraman Daniel Mindel (Star Trek, John Carter), se kterým se dost možná shodli na tom, že druhý díl nechtějí točit ve 3D! Film stoprocentně do kin půjde trojrozměrný, ale Webb naznačil, že momentálně dělá nějaké testy, a možná si vystačí s postkonverzí. A ostatně proč ne, 3D v prvním filmu podle mnohých zas tak „amazing“ nebylo, takže pokud by natáčení ve 2D Webbovi usnadnilo život, všichni na tom jen vyděláme. Režisér jedním dechem doplnil, že sice nechce použít IMAX kamery, ale přesto by chtěl film v IMAXech promítat.

Můžeme tedy očekávat, že Amazing Spider-Man 2 využije možností digitální kamery a buď bude rovnou celý film plánován v poměru stran 1.85:1, aby vynikly vysoké mrakodrapy, mezi kterými se Spider-Man houpá (podobné to bylo u Avengers), nebo do běžných kin půjde v klasickém, širokoúhlém provedení, ale v IMAXu se film bude promítat v „neořezané“ podobě, kdy se využije skutečnosti, že digitální kamery nativně pracují s poměrem stran 16:9 a do filmové širokoúhlé nudle se výsledný materiál ořezává až v postprodukci. Něco podobného zkouší teď Skyfall, který je v IMAXech promítán v poměru stran 1.9:1 a využívá tak daleko větší plochu obřího IMAX plátna, než klasické filmy. Připomínáme, že v poměru 1.9:1 byla v IMAXech promítána už závěrečná akční scéna prvního filmu, takže Webb s obřím plátnem zkušenosti má.

Scénář filmu je hotový, probíhají pouze závěrečné úpravy, které se týkají nově obsazených herců, či nově vybraných lokací, přičemž zatímco se první film točil především v Los Angeleských umělých kulisách a do New Yorku pouze na pár dní nahlédl, druhý film by se měl ve Velkém jablku točit kompletně. Připomínáme že Amazing Spider-Mana 2 uvidíme 1. května 2014, tak doufejme, že Marc Webb všechno stihne, plně k naší spokojenosti.

Zdroje: Collider, Super Hero Hype, Fandango, Twitter Jamieho Foxxe, ComicBook.com, We Are Movie Geeks

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest