Amazing Spider-Man 2: Víme, kdo bude záporák

Amazing Spider-Man 2: Víme, kdo bude záporák | Fandíme filmu
A bude to filmový nováček. K tomu 17 minut vystřižených z prvního filmu.

Jakkoliv Amazing Spider-Man sklízí kritiku za opakování dějových motivů z Raimiho filmů, jedno se nové sérii upřít nedá. Prozatím se vyhnula recyklování záporáků. V prvním díle jsme se setkali s Lizardem, ve druhém díle bude padouchem Electro! Už dříve se o Electrovi spekulovalo, teď je to díky magazínu Variety potvrzené. Zároveň se prý Sony do role snaží obsadit Jamieho Foxxe, který momentálně řádí jako Django v trailerech na Tarantinovu chystanou novinku. Připomínáme, že podle dřívějších zpráv by měl být Electro pouze "jedním ze záporáků", nicméně o případném dalším zatím žádné zprávy nemáme. 

Pokud nesledujete komiksy, pak jsou následující řádky určeny především vám. Electro je jeden z nejpopulárnějších Spider-Manových záporáků, byl představen už v devátém čísle v roce 1964. Původně se jedná o elektrikáře Maxe Dillona, který byl zasažen bleskem při opravě elektrického vedení. Nehoda Dillona změnila v živý kondenzátor a umožnila mu vyrábět a silou vůle ovládat elektřinu. Z paží dokáže vysílat elektrické výboje, dost silné na to, aby zabily člověka. Když se nabije, získává nadlidskou sílu a rychlost a další sílu dokáže čerpat z vnějších energetických zdrojů. Jak jeho schopnosti narůstají, dokáže postupně částečně ovládat také magnetická pole a klouzat vzduchem za pomoci blesků. Dillon své síly používal především jako zloděj, přičemž v komikse pod maskou Electra poprvé okradl  Jonaha Jamesona – šéfredaktora deníku Daily Bugle, který by hypoteticky touto cestou mohl být ve druhém filmu představen. V Ultimate komiksech (jakýsi restart celého Marvel Universe, který je vydáván souběžně s klasickými řadami) získá Electro své schopnosti díky zásahu bioinženýrů, což by možná lépe korespondovalo s dosavadním vývojem světa filmového Amazing Spider-Mana, kde doposud za vším nadlidským stál v pozadí tiše Oscorp a jeho experimenty.

To by možná malinko korespondovalo s tvrzením režiséra Marca Webba, který teď uvedl, příběhové pozadí zmutovaných pavouků bude odhaleno v pozdějších filmech. Webb zároveň prohlásil, že by se ve dvojce pomocí flashbacků chtěl vrátit k zesnulému strýčku Benovi. Na úplný závěr pro vás máme ještě sedmnáct minut vystřižených scén, které se z různých důvodů nakonec neobjevily v hotovém filmu. Můžete si je třeba porovnat s naším článkem Kam se ztratil dosud nevyprávěný příběh Spider-Mana.

17 minut vystříhaných scén z Amazing Spider-Mana

 

Zdroje: Variety, ComicBook

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest