Amazing Spider-Man: Zajímavosti z natáčení

Amazing Spider-Man: Zajímavosti z natáčení | Fandíme filmu
Co jste o přípravách nového Spider-Mana nejspíš nevěděli a několik posledních propagačních videí.

Spider-Manovi už jsme se důkladně podívali na zoubek v recenzi, ale než ho uvidíte na vlastní oči, máme pro vás ještě takový menší souhrn zajímavostí, které se jinam nevešly: Jak jsme naznačili už v našem velkém článku o Marvel Universe, Spider-Man vznikl v roce 1962, kdy se poprvé objevil na stránkách časopisu Amazing Fantasy, aby se následující rok vrátil už v samostatném periodiku The Amazing Spider-Man. Už v šestém čísle se objevil Lizard a v třicátém prvním Gwen Stacey, tedy dvě klíčové postavy nové verze filmového příběhu.

Lizdarda si zahrál Rhys Ifans, který údajně Spider-Mana v dětství miloval a kvůli roli trávil čas mezi vědci a studoval pohyby plazů. To Andrew Garfield Spajdyho miluje zaručeně, ostatně přesvědčte se sami ve videu na konci odstavce, a podobně jako Ifans sledoval při přípravách na natáčení zvířátka. Andrew se ale samozřejmě nesnažil okoukat pohyby ještěrek, nýbrž pavouků (a musí se nechat, ze se Spider-Man pohybuje ve svém kostýmu opravdu lehounce, jak ta nejobratnější kočka).

 

Andrew Garfield vyznává lásku Spider-Manovi

 

Kostým si Peter Parker ve filmu opět připravuje sám (přičemž je kladen velký důraz na uvěřitelnost a osvětlení toho, proč nosí zrovna přiléhavé elasťáky), ale ve skutečnosti to byla hodně náročná práce. Návrháři důsledně pracovali na tom, aby textura povrchu působila co nejprostorověji a kupříkladu oční sklíčka dodala společnost, která vyrábí brýle pro americkou armádu a NASA. Do dekorací všeobecně se vkládalo hodně úsilí a pokud nebylo digitální triky vyloženě nutné, snažili se filmaři používat praktické efekty.

Kupříkladu New York se v těch nejnutnějších případech natáčel přímo v New Yorku, ale když to nešlo tam (ceny nejsou nejnižší), tak alespoň v obří kulise New Yorku studia Universal, kterou před časem postihl požár a při přestavbách se tak mohla přizpůsobit speciálně požadavkům Amazing Spider-Mana. Některá místa v New Yorku si zahrálo Los Angeles a teprve přelety mezi špičkami mrakodrapů simuloval počítač. Ten však neměl na svědomí destrukci Peterovy školy, kvůli které filmaři postavili čtyři třídy, pět chodeb, záchody, umývárnu a ředitelskou kancelář. A to vše jen proto, aby je Spider-Man s Lizardem mohli rozcupovat na kusy. Ne nadarmo stál nový Spider-Man přes 200 milionů dolarů. Tak snad se mu to vrátí.

Na závěr přidáváme ještě několik nejnovějších videí, takže pokud vám nestačila 25 minut dlouhá upoutávka a potřebujete víc, pouštějte!

 

Amazing Spider-Man: Poslední nálož videí

 

Zdroj: Falcon

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest