Spider-Man: Podle režisérů Avengers je ukončení spolupráce Sony a Marvelu velká chyba

Spider-Man: Podle režisérů Avengers je ukončení spolupráce Sony a Marvelu velká chyba | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 7 obrázků
Bratři Russoovi si opravdu nemyslí, že vyvázání Spider-Mana z MCU je dobrý nápad.

Už je to takřka měsíc, leč debaty kolem odchodu Spider-Mana od Marvelu neberou konce. Těch vyjádření ze strany Sony, Kevina Feigeho nebo Toma Hollanda bylo v minulých týdnech opravdu dost. Nedávno si k situaci řekli své i režiséři Avengers: Endgame, čili Joe a Anthony Russoovi. Ti mají celkem jasno, neboť vnímají onen rozkol jako tragickou chybu ze strany studia Sony. V rozhovoru pro kanadský deník Toronto Sun se k této pro komiksové fanoušky citlivé otázce v krátkosti vyjádřili. Uvedli, že bylo nesmírně obtížné a vyčerpávající dostat Spider-Mana do snímku Captain America: Civil War. Dle jejich soudu byla účast pavoučího muže nesmírně přínosná a široká fanouškovská obec tohle spojení ocenila. Na druhou stranu, nesnadná zákulisní vyjednávání a zejména proces vedoucí k dohodě byl natolik obtížný, že rozpad tohoto křehkého "manželství" režisérskou dvojici nepřekvapil. Na závěr ještě dodali, že Sony si neuvědomuje, jak moc důležitá byla (je) schopnost Kevina Feigeho (šéf Marvel Studios a hlavní producent všech jeho filmů, včetně posledních dvou Spider-Manů) vyprávět neuvěřitelné příběhy a držet se na vlně úspěchu obdivuhodně dlouho. Bratři Russoovi mají zřejmě jasno. Sony bez Feigeho vkladu frančízu velmi pravděpodobně neukočíruje.

Faktem zůstává, že dřívější dohoda mezi studiem Sony a Marvelem přinesla divákům pět kvalitních celovečeráků a Spider-Man se dostal pod dohledem Feigeho opět do formy. Jenže po nečekaném úspěchu Venoma a odchodu klíčové producentky Amy Pascal od Sony k Universalu se začala nad tímhle spojenectvím stahovat temná mračna. Když pak Spider-Man: Daleko od domova urval více než miliardu a nakonec se stal i nejúspěšnějším snímkem v historii studia Sony, začal tenhle rozvrat nabývat reálných rozměrů. Následovala nedohoda ohledně finančního krytí budoucích projektů, když Disney (Marvel je jeho dceřinou společností) už neměl důvod být tak velkorysý, jako tomu bylo v případě předchozího dealu. A výsledek už známe. Sony to zkusí se Spider-Manem bez jeho kámošů z MCU a bez Feigeho dohledu a know-how. Úsměvným zvěstem o tom, že Feige je příliš vytížený a neměl by na Spider-Mana dostatek času a energie, pravděpodobně nikdo nevěří. Spíše to celé bude o penězích a nedávných úspěších pavoučího superhrdiny. Až čas ukáže, zda tohoto rozhodnutí nebudou v Sony hořce litovat.

V galerii si na nových Funko POPS figurkách můžete připomenout časy, kdy Spider-Man ještě součástí propojeného filmového světa Marvelu byl. Na úplný závěr je tu ještě trailer na snímek Night Monkey ;-)

Zdroj: TorontoSun

Spider-Man: Homecoming

07.07.2017 | USA, Německo
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 8

Spider-Man: Podle režisérů Avengers je ukončení spolupráce Sony a Marvelu velká chyba | Fandíme filmu Spider-Man: Podle režisérů Avengers je ukončení spolupráce Sony a Marvelu velká chyba | Fandíme filmu Spider-Man: Podle režisérů Avengers je ukončení spolupráce Sony a Marvelu velká chyba | Fandíme filmu Spider-Man: Podle režisérů Avengers je ukončení spolupráce Sony a Marvelu velká chyba | Fandíme filmu Spider-Man: Podle režisérů Avengers je ukončení spolupráce Sony a Marvelu velká chyba | Fandíme filmu Spider-Man: Podle režisérů Avengers je ukončení spolupráce Sony a Marvelu velká chyba | Fandíme filmu Spider-Man: Podle režisérů Avengers je ukončení spolupráce Sony a Marvelu velká chyba | Fandíme filmu Spider-Man: Podle režisérů Avengers je ukončení spolupráce Sony a Marvelu velká chyba | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest