Soul: Pixar chystá divoký film o podstatě duše, s hudbou od Trenta Reznora

Soul: Pixar chystá divoký film o podstatě duše, s hudbou od Trenta Reznora | Fandíme filmu
Pixar
Zobrazit dalších 5 obrázků
Zajímalo vás někdy, proč jste jací jste? Pixar vám na to odpoví!

Pete Docter je jednak šéfem kreativního oddělení u Pixaru, ale je také talentovaným filmařem, který natočil Příšerky s.r.o. nebo V hlavě, animák o emocích. A když tu byly emoce, je čas najít samotnou podstatu našeho bytí. Režisér nám v novém filmu Soul představí lidskou duši a pokusí se odpovědět na otázku „proč jsme tady a odkud pocházíme“. V hlavní roli uslyšíme Jamieho Foxxe a o hudbu se postarají oscaroví skladatelé Trent Reznor a Atticus Ross, kteří spolupracovali například na Mužích, kteří nenávidí ženy a svého Oscara si vysloužili za Sociální síť. Jazzovou složbu soundtracku skládá Jon Batiste.

Již před delší dobou byla odhalena oficiální synopse, kterou si můžete přečíst na konci článku, ale až  v rámci aktuální D23 byli tvůrci trošku sdílnější a vypustili do světa nové informace i obrázky.

„Všimli jste si někdy, že i miminka mají svou osobnost?“ zeptal se režisér při výstupu na D23. Ve filmu Soul jsou všechny duše miminek trénovány na „semináři Ty, jakémsi workshopu podobném škole, kde duše získávají svou vášeň i sny. Když jsou připravené, stane se z nich osoba, tedy člověk.

Ve filmu Soul budeme sledovat příběh Joea Gardnera (Jamie Foxx), jazzového muzikanta, který hraje na piano od tří let, ale doposud se mu nepodařilo prorazit a splnit si svůj velký sen. Po mnoha letech marné snahy se mu však konečně poštěstí a nastává velký kariérní průlom, když konečně hraje ve známém klubu v New Yorku. Tehdy nastává chvíle, kdy se vše pokazí, jelikož bere do ruky telefon a chce se všem pochlubit svým čerstvým úspěchem. Potká jej nešťastná nehoda a jeho duše se dostane do semináře Ty, kde kromě dalších duší potká i 22, mladou duši, kterou namluvila Tina Fey. Joe je sice mrtvý, ale dostane se mu možnosti vrátit se zpátky. Čeká ho neuvěřitelná jízda skrze různé sféry vesmíru, při kterých pochopí podstatu sebe sama i lidské duše.

Přítomní v sále dokonce viděli první klip, který se sice online nedostal, ale máme pro vás alespoň jeho popis:

Joe projíždí ulicemi města New York a míří do jazzové restaurace, kde má hrát na piano. Joe věří, že jeho smyslem života je hraní a říká si: „Pro tohle jsem byl stvořen a nic mě nezastaví.“ Když se konečně dočká vystoupení svých snů, sáhne po svém mobilu a chce se všem pochlubit. Těsně se vyhne srážce s autem, jen aby následně spadl do otevřeného kanálu. Když otevře oči, je obklopen temnotou a nachází se zpátky v "semináři Ty", jako duše. „Pokud je ti tohle místo povědomé, je to proto, že už jsi tu byl,“ někdo mu řekne a pak se místo zaplní pavilony, kde jsou uchovávany duše s různými osobnostmi.

Právě zde Joe potká novou duši se jménem 22, a jelikož 22 zatím nemá osobnost, vypadá jako velká zelená kreatura s velkou hlavou, bez těla a dvěma velkými zuby. Joe zjišťuje, že jestli se chce vrátit na Zemi, musí cestovat do neuvěřitelně velkých kosmických říší a až skrze tuto cestu pozná, jaké to je mít duši.

Americká premiéra je naplánována na 19. července příštího roku.

Originální synopse:

„Ptali jste se někdy, kde se berou vaše touhy, sny a zájmy? Co je to, co dělá vás... Vás? V roce 2020, vás Pixar Animation Studios vezme na cestu z ulic New Yorku do kosmických prostor, bay jste našli odpovědi na své nejdůležitější otázky.“

Režíruje Pete Docter a Kemp Powers, který se podílel i na scénáři spolu s Mikem Jonesem. Produkuje Dana Murray a v hlavních rolích mluví: Jamie Foxx, Tina Fey, Ahmir Questlove Thompson, Phylicia Rashad či Daveed Diggs. 

Galerie: 6

Soul: Pixar chystá divoký film o podstatě duše, s hudbou od Trenta Reznora | Fandíme filmu Soul: Pixar chystá divoký film o podstatě duše, s hudbou od Trenta Reznora | Fandíme filmu Soul: Pixar chystá divoký film o podstatě duše, s hudbou od Trenta Reznora | Fandíme filmu Soul: Pixar chystá divoký film o podstatě duše, s hudbou od Trenta Reznora | Fandíme filmu Soul: Pixar chystá divoký film o podstatě duše, s hudbou od Trenta Reznora | Fandíme filmu Soul: Pixar chystá divoký film o podstatě duše, s hudbou od Trenta Reznora | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest