Box Office: Avengers: Endgame jsou definitivně kasovně nejúspěšnějším filmem všech dob

Box Office: Avengers: Endgame jsou definitivně kasovně nejúspěšnějším filmem všech dob | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
Avengers sesadili Avatara a Lví král do pokladen také ohromně zařval. Disney tenhle víkend shrábl všechny peníze světa.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Disney se jinak dočkal a díky novým číslům z obnovených projekcí Avengers: Endgame na mezinárodních trzích se film vyšplhal na 2,79 miliardy dolarů, čímž překonal v absolutních číslech Cameronova Avatara (zhruba o půl milionu a ještě trochu to číslo poroste). Endgame jinak stále nedosahuje na 937 milionů Force Awakens v Americe, což je hodnota, kterou jednoznačně nepřekoná (V USA je v tuhle chvíli celková tržba na 854 milionech). Stejně tak v čistě mimo-amerických tržbách týmovka od Marvelu nepřekonala 2,03 miliardy Avatara, jediného filmu v historii, který na mezinárodních trzích překročil částku 2 miliard. Jinak ale celosvětový rekord zkrátka a dobře po deseti letech padl a v Marvelu teď můžou s klidem usínat.

Stejně tak se daří i Spider-Manovi: Daleko od domova, za kterého sice veškeré zisky inkasuje investor Sony, ale Marvel se jakožto výrobce může alespoň pochlubit dobře provedenou prací. Snímek je po 20 dnech v USA na 319 milionech. "Epilog Endgame" jinak dosáhl globálně na 970 milionů, čímž se oficiálně stal nejúspěšnějším Spider-Manem všech dob. Stačilo vlastně jen překonat 880 mega Homecomingu a 890 mega Spider-Mana 3. Pro Sony je to druhý nejlepší film studia mezi Jumanji (962 milionů) a Skyfallem (1,1 miliarda). V Americe film tedy trochu dře, oba víkendy teď ztratil polovinu diváků, ale v Číně se potenciál ždímat daří a mezinárodně film taky funguje. Může z něj být nejúspěšnější film Sony vůbec a mezi marvelovkami bude bojovat s Captain Marvel o 8. příčku žebříčku.

Zdroj: Forbes

« Předchozí kapitola

Lví král

23.06.1994 | USA
Drama, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 6

Box Office: Avengers: Endgame jsou definitivně kasovně nejúspěšnějším filmem všech dob | Fandíme filmu Box Office: Avengers: Endgame jsou definitivně kasovně nejúspěšnějším filmem všech dob | Fandíme filmu Box Office: Avengers: Endgame jsou definitivně kasovně nejúspěšnějším filmem všech dob | Fandíme filmu Box Office: Avengers: Endgame jsou definitivně kasovně nejúspěšnějším filmem všech dob | Fandíme filmu Box Office: Avengers: Endgame jsou definitivně kasovně nejúspěšnějším filmem všech dob | Fandíme filmu Box Office: Avengers: Endgame jsou definitivně kasovně nejúspěšnějším filmem všech dob | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest