To Kapitola 2: Nový trailer slibuje hororový epos, který se vymyká škatulkám

To Kapitola 2: Nový trailer slibuje hororový epos, který se vymyká škatulkám | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Po promítání na letošním Comic-Conu se nového traileru na kingovku To 2 konečně dočkala i širší veřejnost.

Odpoledne jsme vás seznámili s tím, jak se To Kapitola 2 prezentovalo na právě probíhajícím Comic-Conu. Teď byl oficiálně zveřejněný nový trailer, ve kterém nechybí alespoň krátký odkaz ke všem scénám, které byly na conu promítané. Co je však důležitější, po prvním teaser traileru, který jen poodhaloval, ukazuje nová ukázka v plném světle, jaké vlastně To 2 bude. A je třeba říct, že rozhodně nevypadá jako standardní horor. Možná je to jen pocit, ale pokračování dva roky starého hitu má v nové upoutávce docela jiný nádech.

Děj se nesoustředí na nějakou jednu klaustrofobickou lokaci. Místo toho má výprava rozmach a celý příběh působí tak nějak grandiózně. Možná je to dané širokým obsazením, které navíc nepůsobí jen jako maso na porážků, ale jako skutečné postavy. Možná tím, že se „sérii“ i napříč dvěma filmy daří budovat něco, co nepůsobí jen jako vizuální ikonografie, ale rovnou jako hlubší mytologie. Chybí lekačky v tradičním slova smyslu a místo několika bafnutí se nám trailer snaží prodat vizuálně pestrou škálu situací, které v sobě mají něco mrazivého a pokřiveného a nějakou prvoplánovou šablonu soudobého hororového mainstreamu byste v nich hledali jen těžko. A snaha postav nepůsobí jako předem prohraný souboj s kmotřičkou smrtí, ale jako heroická výprava za vítězstvím, která navzdory svojí nemalé obtížnosti slibuje čest a slávu na konci tunelu.

Jasně, samozřejmě jsem se nechal maličko unést, o tom není sporu. Nicméně rozmach druhé půlky příběhu klubu Smolařů mě zkrátka dobře v traileru okouzlil a těším se, že na podzim dostaneme horor, který bude alespoň maličko vystupovat z řady. Jak upoutávka působí na vás?

Snímek To byl adaptací poloviny Kingova stejnojmenného románu a druhý film zadaptuje druhou polovinu. První část se soustředila na boj dětských hrdinů proti démonovi s klaunskou podobou. V pokračování se s „Tím“ střetnou už jako dospělí. Ve snímku se opět vrátí i dětští hrdinové, které budeme potkávat v sérii mnohých flashbacků. Současná a minulá dějová linka by se navzájem měly doplňovat, režisér Muschietti dodává, že ve dvojce se chce daleko víc soustředit také na temnou dimenzi, ze které To pochází. Režíruje Andy Muschietti, jako Pennywise se vrací Bill Skarsgard, role dospělých hrdinů ztvární Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Jay Ryan, Isaiah Mustafa, James Ransone a Andy Bean. Datum premiéry je stanovené na 5. 9. 2019.

Zdroje: Collider, Variety, Deadline, THR

Galerie: 7

To Kapitola 2: Nový trailer slibuje hororový epos, který se vymyká škatulkám | Fandíme filmu To Kapitola 2: Nový trailer slibuje hororový epos, který se vymyká škatulkám | Fandíme filmu To Kapitola 2: Nový trailer slibuje hororový epos, který se vymyká škatulkám | Fandíme filmu To Kapitola 2: Nový trailer slibuje hororový epos, který se vymyká škatulkám | Fandíme filmu To Kapitola 2: Nový trailer slibuje hororový epos, který se vymyká škatulkám | Fandíme filmu To Kapitola 2: Nový trailer slibuje hororový epos, který se vymyká škatulkám | Fandíme filmu To Kapitola 2: Nový trailer slibuje hororový epos, který se vymyká škatulkám | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest