The Batman: Novinku mají doplnit dva další záporáci, jeden zatím nikdy nebyl ve filmu

The Batman: Novinku mají doplnit dva další záporáci, jeden zatím nikdy nebyl ve filmu | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Začíná to vypadat, že Batman bude ve svém příštím filmu čelit veliké záporácké přesile.

Delší dobu víme, že v příštím Batmanovi má vystupovat větší množství záporáků. V jednu chvíli se dokonce objevila zvěst o šesti různých protivnících. Dosavadní zvěsti hovořily o účasti Catwoman, Riddlera a Penguina, přičemž i sám režisér Matt Reeves jako by na Twitteru v minulosti naznačil, že o ně má zájem (viz obrázek níže). Včera jsme vás informovali o zákulisní zvěsti, dle které by trojici měl doplnit Firefly. A teď je tu další neoficiální zákulisní zpráva, která by měla odhalovat zbývající dva členy záporácké šestice.

Server Discussing Film s odkazem na castingové agentury tvrdí, že se hledají představitelé do rolí Two-Face a Mad Hattera. Prvního jmenovaného asi není třeba dlouze představovat. Objevil se poprvé už v roce 1942 a patří k Batmanovým vůbec nejklasičtějším oponentům. Občanským jménem je známý hako Harvey Dent a původně to byl gothamský prokurátor, který pomáhal Batmanovi a komisaři Gordonovi potírat ten nejhorší zločin. Pak mu mafiánský boss znetvoří polovinu těla kyselinou, což jej dovede k šílenství a učiní z něj zporáka Two-Face (Dvojí tvář), který je posedlý náhodou a všechny svoje činy rozhoduje hodem mincí. Ve filmech jsme jej mohli vidět v Batmanovi navždy z roku 1995 v podání Tommyho Lee Jonese a v Temném rytíři z roku 2008, kde jej představoval Aaron Eckhart.

Mad Hatter není tak populární jako Dvojí tvář, ale není ani tak zprofanovaný, takže by do snímku mohl vnést něco nového. V hraném filmu jsme jej dosud neviděli, objevil se pouze v seriálu s Adamem Westem ze 60. let minulého století a určitá variace na postavu vystupovala také v prequelovém seriálu Gotham. Jinak jej krom komiksů představily animované seriály a videohry. Jervis Tetch, jak se skutečně jmenuje, je posedlý známou postavou Kloboučníka z Alenky v říši divů a všechny svoje zločiny plánuje po vzoru známé knihy. Často je vykreslovaný jako komický padouch, avšak kvůli své silné technologii na ovládání mysli je pro Batmana nebezpečným protivníkem.

Discussing Film dále uvádí, že do role Two-Face se hledá muž ve věku 30-40 let a do role Mad Hattera muž ve věku 40-50. Server dále varuje, že i když jde v tuhle chvíli o platný seznam záporáků (jeho pravost potvrzuje MCU Cosmic), před premiérou se může leccos změnit, podobně jako z chystaného snímku Birds of Prey byla vyškrtnutá Batgirl, která ve starší verzi scénáře figurovala. Také není zcela zřejmé, kolik který padouch dostane prostoru.

Je tedy klidně možné, že opravdu výrazný bude třeba jen jeden padouch, zatímco ostatní budou mít více či méně sekundární úlohy. V minulosti se objevila nepotvrzená informace, podle které by mohla být alespoň část děje zasazena do věznice Arkham, kde by asi nebyl problém potkat větší počet superzločineckých vězňů. Pak už je jen otázka, zda by měli pouze větší camea (a třeba dostali větší prostor v nějakém pokračování), anebo by se třeba zapojili do nějaké závěrečné akční scény, po tom, co by je někdo ze zločinných kolegů pustil na svobodu. To je ale samozřejmě jen spekulace, bůh ví, jak to nakonec se záporáky bude.

Co vy na to? Který z šestice vás nejvíc láká a doufáte, že jej skutečně uvidíme na velkém plátně?

Snímek režíruje Matt Reeves, hlavní roli hraje Robert Pattinson. Datum premiéry je stanovené na 25. 6. 2021.

Zdroje: Discussing Film, MCU Cosmic

Galerie: 2

The Batman: Novinku mají doplnit dva další záporáci, jeden zatím nikdy nebyl ve filmu | Fandíme filmu The Batman: Novinku mají doplnit dva další záporáci, jeden zatím nikdy nebyl ve filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest