Box Office: Disneyho přání splněno

Box Office: Disneyho přání splněno | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Alladin zabodoval, rozhodně lépe než Dumbo. John Wick bez problémů na druhém místě.

Nový Aladin studiu Disney rozhodně peníze neprodělá, naopak ukazuje, že hrané remaky animovaných muzikálových klasik prostě diváky stále lákají. Film utržil okolo 89 milionů dolarů a se svátkem Memorial Day v pondělí to bude zřejmě dělat nějakých 113 mega. To je nejlepší debut Guye Ritchieho a druhý nejlepší otvírák Willa Smithe po Suicide Squad s 133 miliony. V Disney film marketovali jako diví, dokonce i během sportovních zápasů NFL, aby přilákali i mužskou cílovku. Ačkoli trailery byly přijaty rozporuplně a málokdo se napoprvé smířil s modrým Fresh Princem, film se prostě chytl.

Naopak v Sony docela pohořeli s jejich hororovým anti-Supermanským Synem temnoty. Na Zemi ve snímku přistane mimozemské dítě, ale poslušný Clark Kent z něj rozhodně není. Film produkoval James Gunn a tento týden ho i trochu propagoval, bohužel tržba bude okolo 7,5 milionů. V Sony dobře vědí, když je film nadějný a rádi ho pošlou na fesťáky a propagují, u Syna temnoty ale byly náklady na reklamu prý minimální. S předpokládanými 18 mega z Ameriky a rozpočtem 12 mega to bude pro tenhle tuctový slasher na hranici černých a červených čísel.

Ani indie komedie Šprtky to chtěj taky, o které se mluví jako o dívčím Superbad, nevydělá Annapurně a United Artists moc peněz. Film je bezpochyby kvalitní a vtipný, bohužel jde o ten typ alternativního programu stojícího proti velkým blockbusterům, který se někdy chytí a někdy ne. V  tomhle případě to bude nějakých 6,5 milionů za víkend. Třeba šuškanda trochu zapracuje následující týdny a film od Olivie Wilde se vyškrábe ke dvacítce z USA.

John Wick 3 si udržel druhou příčku a s 24 miliony je v Americe nad stovkou. Avengers: Endgame ztrácejí kina, ale film je v pátém víkendu pořád v Top 3 s 16 miliony a osmistovkou z Ameriky. Detektiv Pikachu dorazí tento víkend s 13 miliony těsně pod 120 mega z Ameriky, zatímco dvojka Psího poslání utrží nějaké 4 miliony ve druhém víkendu a bude ve Státech někde okolo 16 mega.

Zdroj: Forbes

Avengers: Endgame

03.05.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Disneyho přání splněno | Fandíme filmu Box Office: Disneyho přání splněno | Fandíme filmu Box Office: Disneyho přání splněno | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest