Ježek Sonic: Kvůli plastické operaci znetvořeného hlavního hrdiny se odkládá premiéra

Ježek Sonic: Kvůli plastické operaci znetvořeného hlavního hrdiny se odkládá premiéra | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
K tomu vydařený fanouškovský návrh toho, jak by Sonic mohl vypadat.

Když studio Paramount zveřejnilo trailer na Ježka Sonica, strhla se vlna kritiky. Podle reakcí „hraná“ verze populární videoherní postavičky vypadala buď hnusně, nebo vyloženě strašidelně. Fanoušci si stěžovali na protáhlé tělo, divné oči a hlavně na lidské zuby, které k animované postavičce prostě nesedí. Po tvrdé kritice se tvůrci nechali slyšet, že design filmového Sonica předělají.

Netrvalo dlouho a na internetu se objevila fanouškovská úprava, která na první pohled vypadá daleko víc stylizovaně a daleko víc se podobá herní předloze. Na to, je to podomácku připravené řešení, kterému se nevěnoval placený zaměstnanec, to není vůbec špatná změna, co říkáte?

Není to tak dlouho, co se s podobnou výzvou museli vypořádat Pokémoni. U nich byli fanoušci s „hranou“ podobou spokojení. V čem vězí trik? Tvůrci snímku uváděli, že postavy přivedli do hmatatelného světa prostřednictvím přidání detailů, ale dávali si záležet na tom, aby silueta postaviček zůstala stejná. Třeba  by tudy mohla vést cesta i pro Sonica.

Po tom, co produkce před tlakem veřejnosti couvla, jsme mohli diskutovat o tom, jestli je to dobře. Na jednu stranu je pozitivní, že jsou tvůrci ochotní připustit, že mohli udělat chybu a snaží se ji napravit. Pak je tu ale zase otázka, zda to není začátek nebezpečného trendu. Filmař by měl mít nějakou vizi a za ní si stát. Publiku se s ní buď ztotožní nebo ne. Pokud se filmař podřizuje divácké objednávce, tak možná vizi jednoduše nemá, anebo jedná na příkaz studia. To má logicky zájem generovat co nejvyšší zisky, takže pokud to technologie a rozpočet dovolují, proč film nevyladit publiku na míru? Pokud ale budeme vždycky dávat fanouškům co chtějí (co hůř – části fanoušků, která je slyšet), je to cesta do kreativní záhuby, kdy bude těžší a těžcí narazit na velkofilm, který je něčím jedinečný...

Ať už ochotu filmařů Sonica předělat budeme vnímat jakkoliv, s jednou věcí asi nešlo diskutovat: Zásadní změna vizuálu jen několik měsíců před premiérou mohla vážně ohrozit schopnost trikařů dodat snímek v nejvyšší možné kvalitě. Proto je jednoznačně pozitivní, že se premiéra filmu odkládá. Původně jsme se jej měli dočkat letos v listopadu, místo toho snímek uvidíme 14. 2. 2020, jak potvrdil režisér Jeff Fowler.

Malé městečko Green Hills se semkne, aby pomohlo šerifovi Tomu Wahowskimu vyrazit na cestu do San Francisca a pomoci Sonicovi. Modrý antropomorfní ježek, který dovede běhat nadzvukovou rychlostí, je možná „nezletilý delikvent“ na útěku před úřady, nicméně je odhodlaný zastavit doktora Robotnika, geniálního leč šíleného vědce, který ukradl Sonicovy prsteny.

V hlavních rolích hrají Ben Schwartz, James Marsden, Jim Carrey, Adam Pally, Neal McDonough a Tika Sumpter. Režíruje Jeff Fowler, scénář napsali Patrick Casey, Josh Miller a Oren Uziel. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 7.11. 2019.

Ježek Sonic byl vymyšlený jako maskot pro společnost Sega, v době, kdy její konzole soupeřili s Nintendem, které zastupoval Mario. První hra s postavičko vyšla v roce 1991, do dnešního dne se prodalo přes 350 kopií různých her, ve kterých postava modrého ježka vystupuje. Kromě her existují také televizní seriály a další média. Většina hlavních her jsou plošinovky, ve kterých hrdina obrovskou rychlostí probíhá herním prostředím. Společně se svými přáteli se Sonic konstantně pokouší zhatit plány zlého doktora Robotnika, který se pokouší ovládnout svět.

Zdroj: Jeff Fowler

Galerie: 6

Ježek Sonic: Kvůli plastické operaci znetvořeného hlavního hrdiny se odkládá premiéra | Fandíme filmu Ježek Sonic: Kvůli plastické operaci znetvořeného hlavního hrdiny se odkládá premiéra | Fandíme filmu Ježek Sonic: Kvůli plastické operaci znetvořeného hlavního hrdiny se odkládá premiéra | Fandíme filmu Ježek Sonic: Kvůli plastické operaci znetvořeného hlavního hrdiny se odkládá premiéra | Fandíme filmu Ježek Sonic: Kvůli plastické operaci znetvořeného hlavního hrdiny se odkládá premiéra | Fandíme filmu Ježek Sonic: Kvůli plastické operaci znetvořeného hlavního hrdiny se odkládá premiéra | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest