Tenkrát v Hollywoodu: Po premiéře Tarantino zvažuje, že film prodlouží

Tenkrát v Hollywoodu: Po premiéře Tarantino zvažuje, že film prodlouží | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Závěr filmu má přinést hororový zážitek přirovnávaný k Texaskému masakru motorovou pilou a Tarantino hovoří o kontroverzi kolem Margot Robbie.

V Cannes před několika dny proběhla slavnostní premiéra očekávané novinky Quentina Tarantina, Tenkrát v Hollywoodu. Ve starším článku najdete první ohlasy z promítání, nicméně pojďme se podívat na jeden praktický postřeh. Před natáčením bylo oznámeno opravdu masivní obsazení filmu. Novináři si však povšimli, že minimálně James Marsden, Tim Roth, Danny strong a James Remar v současném sestřihu filmu chybí.

Quentin Tarantino se v rozhovoru rozpovídal o tom, že první hrubý sestřih s veškerým natočeným materiálem měl čtyři hodiny. Nakonec spolu se střihačem Fredem Raskinem stáhli stopáž na 2 hodiny a 39 minut, tedy na divácky vstřícnou délku pro festival v Cannes. Tarantino uvádí, že schválně chtěl mít sestřih co nejsevřenější, a to i za cenu toho, že vypadla řada velkých scén, třeba i tak výrazným hercům, jako je Al Pacino. Režisér nicméně řekl, že se na filmu znovu podívá a je možné, že připraví delší sestřih filmu. Není však zřejmé, jestli tím myslel sestřih pro letní kino premiéru nebo pozdější uvedení na domácím videu.

V Cannes se na film snesla jistá míra kritiky za to, že Margot Robbie v roli Sharon Tate neměla moc prostoru, tu však Tarantino šmahem odmítl, nezní tedy příliš pravděpodobně, že by podlehl tlaku médií a přidával především v téhle oblasti. Podle recenzí i Tarantina je ústřední postavou DiCapriův Rick Dalton, herec staré školy, který sleduje, jak se Hollywood kolem něj mění a on se nedokáže (nebo nechce) přizpůsobit. Kdo ví, možná v postavě Tarantino vidí kus sebe. Jeho milovaná klasická kina pomalu mizí, vytrácí se natáčení na filmový pás a zatímco dřív Quentinovi veřejnost visela na rtech, v době politické korektnosti jsou jeho přímočaré postoje terčem kritiky. Jako třeba právě zmiňovaný malý prostor pro Margot Robbie.

Sám Tarantino o postavě Sharon Tate říká, že zkrátka ve filmu tolik být nemá. Má na něj mít nepřímý vliv – nebýt na plátně, ale v diváckých srdcích. Jakým způsobem je nakonec vražda manželky Romana Polanskiho ve snímku zpracována, zatím nevíme, protože režisér poprosil novináře, aby o závěru filmu zatím veřejně nemluvili. Sám Tarantino prozradil, že se děj odehrává během tří dnů. Nejprve během dvou dnů v únoru 1969 a následně vše vrcholí v srpnu 1969, kdy k osudovému útoku Mansonova gangu došlo. Střihač Raskin o závěru říká, že je to moment, kdy se snímek mění v ryzí horor. Dokonce i kamera prý připomíná Texaský masakr motorovou pilou.

S tím, jak máme od premiéry větší a větší odstup se postupně objevují stále rozmanitější reakce, avšak minimálně o tajuplném závěru kritici mluví jako o něčem pozoruhodném, co rozhodně v následujících měsících rozvíří konverzaci. Napjatě tedy budeme očekávat letní nasazení snímku do kin. V jakém sestřihu nakonec bude Tenkrát v Hollywoodu uvedeno, je pro tuto chvíli pouze předmětem spekulací.

Příběh je zasazen do Los Angeles léta roku 1969. Hrdinou je herec z úspěšného TV seriálu, který se snaží stát filmovou hvězdou (Leonardo DiCaprio). Jeho parťák, který mu dělá v seriálu kaskadéra (Brad Pitt), se pokouší o to samé. Vyprávění se má odehrávat na pozadí strašlivé vraždy Sharon Tate (Margot Robbie) a jejích přátel, kterou spáchal kult přívrženců Charlese Mansona. Dále hrají Al Pacino, Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen, Damian Lewis, Timothy Olyphant, Dakota Fanning, Emile Hirsch, Clifton Collins Jr., Luke Perry, James Marsden, Zoë Bell či Scoot McNairy, Režíruje a scénář napsal Quentin Tarantino. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 26. 7. 2019.

Galerie: 12

Tenkrát v Hollywoodu: Po premiéře Tarantino zvažuje, že film prodlouží | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Po premiéře Tarantino zvažuje, že film prodlouží | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Po premiéře Tarantino zvažuje, že film prodlouží | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Po premiéře Tarantino zvažuje, že film prodlouží | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Po premiéře Tarantino zvažuje, že film prodlouží | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Po premiéře Tarantino zvažuje, že film prodlouží | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Po premiéře Tarantino zvažuje, že film prodlouží | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Po premiéře Tarantino zvažuje, že film prodlouží | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Po premiéře Tarantino zvažuje, že film prodlouží | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Po premiéře Tarantino zvažuje, že film prodlouží | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Po premiéře Tarantino zvažuje, že film prodlouží | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Po premiéře Tarantino zvažuje, že film prodlouží | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest