Cliffhanger: Horolezeckou akci se Stallonem čeká ženský remake

Cliffhanger: Horolezeckou akci se Stallonem čeká ženský remake | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Režisérka divností jako Sama nocí tmou nebo The Bad Batch slibuje adrenalinovou jízdu, ve které si hrdinové sáhnou na dno, aby přežili v horách.

Remake Cliffhangera se chystá už několik let pod dohledem producenta Neala Moritze, který stojí za sérií Rychle a zběsile. Dlouho se nic nedělo, aktuálně během festivalu v Cannes však začal Moritz prodávat mezinárodním distributorům práva na blížící se projekt. Dozvěděli jsme se, že nově hlavní roli ztvární žena a projekt zrežíruje americko-íránská režisérka Ana Lily Amirpour. Ta má za sebou dva hodně specifické festivalové filmy – Sama nocí tmou a The Bad Batch. Na Cliffhangera by měla dostat 70 milionů dolarů, aby mohla nabídnout velkolepé scény z velehor, avšak nevíme, zda Amirpour musí snímek natočit konvenčním způsobem, anebo jí produkce dovolí pokračovat v jejím experimentálním stylu vyprávění. Rozhodně by mělo jít o akční thriller.

Představitelka hlavní role se zatím hledá, nicméně ve filmu by měl mít klíčové cameo Jason Momoa, který s Anou Lily spolupracoval na The Bad Batch. Moritz se snažil projekt rozjet už několikrát, teď to konečně vyšlo díky tomu, že se podařilo dořešit komplikovanou situaci kolem práv. Počítá se s tím, že by snímek mohl být začátkem nové série. Sylvester Stallone není žádným způsobem zainteresovaný. Scénář píše Sascha Penn, který má za sebou Creeda II či seriál Power.

Režisérka připravuje film už více než rok, a loni se vydala na desetidenní tůru do francouzských, švýcarských a italských Alp, aby se na projekt naladila. Příběh chce pojmout jako akční survival-thriller. Žánr má hodně ráda, protože v tomhle typu filmů pracujete se skutečným strachem, ne s nějakými fiktivními monstry. Zároveň jí přitahují horolezci, kteří v sobě podle ní mají něco šíleného. Máme dostat adranalinovou jízdu v horách se silnými postavami, která otestuje, co jsou hrdinové v extrémních situacích ochotní udělat pro vlastní přežití. Zároveň se můžeme těšit na prvky špionážního dramatu. Letos Amirpour natočí snímek Blood Moon a Cliffhanger se začne natáčet příští rok na jaře.

V galerii krom fotek z původního filmu najdete artwork k remaku.

Původní Cliffhanger z roku 1993 pojednával o vysokohorském vůdci (Sylvester Stallone), který se po traumatu odmítá vrátit na skály. Donutí jej až skupinka zločinců, která mezi vrcholky ztratila kufry plné peněz.

Zdroj: Deadline

Galerie: 5

Cliffhanger: Horolezeckou akci se Stallonem čeká ženský remake | Fandíme filmu Cliffhanger: Horolezeckou akci se Stallonem čeká ženský remake | Fandíme filmu Cliffhanger: Horolezeckou akci se Stallonem čeká ženský remake | Fandíme filmu Cliffhanger: Horolezeckou akci se Stallonem čeká ženský remake | Fandíme filmu Cliffhanger: Horolezeckou akci se Stallonem čeká ženský remake | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest