Box Office: Endgame a první rekordy

Box Office: Endgame a první rekordy | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Historická událost si žádá pravidelnější přísun kasovních novinek.

Avengers: Endgame jsou událostí také v pokladnách. Disney nalili do filmu i jeho marketingu obrovské peníze a čekají se obří výsledky. Proto pro vás budeme sledovat premiérový víkend den po dni. Začínáme se čtvrtečními předpremiérami v USA, kde film utržil 60 milionů dolarů. To samo o sobě je první rekord, který předčil Star Wars VII (57 milionů) a Star Wars VIII (45 milionů). Infinity War utržila minulý rok jenom ve čtvrtek 39 milionů, což bylo 15 % výsledného 258milionového debutu. Kdyby matematika zůstala stejná, tak by to znamenalo, že Endgame dá 400 milionů. Nikdo to ale nepředpokládá. Poslední díl MCU ságy nepochybně bude silně podporovaný fanoušky a zajde na něj zřejmě kdokoli, kdo viděl alespoň jeden či dva předchozí filmy, ve výsledku se ale tipuje spíš situace posledního Harryho Pottera, potenciálně Dark Knight Rises, tedy dalších dvou velkých vyvrcholení z nedávné doby.

Pojďme si tyto dvě situace krátce nastínit. Relikvie smrti - část 2. utržily coby poslední díl Harryho Pottera 43 milionů ve čtvrtek, 91 milionů měly v pátek (do této částky se v Hollywoodu započítávají i čtvrteční předpremiéry) a celkově za víkend 169 mega. Čtvrteční tržby tedy tvořily čtvrtinu filmu. Tohle je docela jistá situace pro Avengers 4 a znamenala by otvírák mezi Star Wars: Síla se probouzí (248 milionů) a Star Wars: Poslední z Jediů (220 milionů). Druhou možností je Dark Knight Rises, který utržil 30,5 milionů během půlnočních premiér a tohle číslo bylo nakonec 19 % z celé 160milionové víkendové tržby. A právě podobná matematika by Endgame a celé světové kinematografii zajistila první 300milionový debut všech dob. 

Otázkou tedy zůstává, nakolik je film tzv. frontloaded, tedy že na něj fandové spěchají, jsou uspokojeni už ve čtvrtek či v pátek a v sobotu a v neděli zájem výrazně upadá. Jestli je Endgame právě tenhle případ, anebo udrží divácký zájem po celý víkend, o tom nám víc naznačí už zítřejší den.

Pokud jde o mezinárodní tržby, kterým hollywoodští analytici tradičně věnují menší pozornost (i když jsou v současnosti důležitější než ty americké), tady je situace zatím také růžová. Za první dva dny ve světě Endgame utržila 305 milionů. Z toho 154 milionů dodala samotná Čína, kde snímek taktéž láme rekordy. První odhady pátečních tržeb udávají, že snímek na druhém největším filmovém trhu za dnešek přidá dalších 62 milionů. Dohromady tak Avengers: Endgame utržili už 427 milionů a to pro pátek máme údaje zatím pouze z Číny. Miliarda za víkend tak rozhodně není vyloučená.

PS: Podrobnější lokálnější informace zatím nemáme, nicméně americký Deadline uvádí, že v Česku a na Slovensku Endgame zlomila v úvodním dni rekord návštěvnosti. V galerii můžete vidět nejnovější plakáty.

Zdroje: Deadline, Forbes

Avengers: Endgame

03.05.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 7

Box Office: Endgame a první rekordy | Fandíme filmu Box Office: Endgame a první rekordy | Fandíme filmu Box Office: Endgame a první rekordy | Fandíme filmu Box Office: Endgame a první rekordy | Fandíme filmu Box Office: Endgame a první rekordy | Fandíme filmu Box Office: Endgame a první rekordy | Fandíme filmu Box Office: Endgame a první rekordy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest