54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího

54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
První várka informací o letošním 54. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Vloni jste mohli na festivalu zavítat na remastrovanou verzi filmu Lásky jedné plavovlásky. Letošní ročník opět nabídne jeden významný český snímek, který byl digitálně restaurován. Tentokrát KVIFF uvede nezapomenutelného Spalovače mrtvol režiséra Juraje Herze z roku 1968. Možnost zhlédnout děsuplného Karla Kopfrkingla v dechberoucím podání Rudolfa Hrušínského na velkém plátně bude jistě neopakovatelným kinematografickým zážitkem.

V sekci Bez cenzury festival připomene 30. výročí sametové revoluce výběrem sedmi filmů natočených v letech 1989–1992. Ve vybraných snímcích, které vznikly na pomezí rozpadající se totality a „divokých devadesátek“, silně rezonuje nově nabytá tvůrčí svoboda, kdy jedinou hranicí byla režisérova fantazie. Na festivalu si budete moci zajít do kina na Kouř režiséra Tomaše Vorla, psychologický thriller Čas sluhů od Ireny Pavláskové, debut Filipa Renče Requiem pro panenku, V žáru královské lásky od režiséra Jana Němce, komediální drama Lepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocný Juraje Jakubiska a kultovní komedii Věry Chytilové Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Sedmý film ještě odhalený nebyl.

Výčet zveřejněných informací uzavírá seznam koncertů od klubu Kaiser 54. Ty se uskuteční v historické budově Císařských lázní. Novinkou letošního ročníku budou afterparties, kde se o program až do ranních hodin postarají DJs pevně spjatí s českou klubovou scénou. Rapper Vladimir 518, jenž stojí za dramaturgií klubu Kaiser 54, uvedl: „Chceme, aby návštěvníci festivalu měli po dni plném filmů na světové úrovni možnost potkat se v netradičním klubovém prostředí a užít si koncerty toho nejlepšího, co nám domácí hudební scéna nabízí.“ Mezi interprety, kteří v KAISER 54 vystoupí, patří například Tata Bojs, Katarzia, Ohm Square, WWW nebo PSH. Kompletní seznam koncertů najdete na oficiálních stránkách.

Zdroje: KVIFF

« Předchozí kapitola

Galerie: 7

54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu 54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu 54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu 54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu 54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu 54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu 54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest