54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího

54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
První várka informací o letošním 54. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Letošní 54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary bude probíhat od pátku 28.6. do soboty 6.7. Před několika dny proběhla první tisková konference, kde předsednictvo v čele s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou prozradilo první várku informací.

Jak jste si již mohli všimnout na titulním obrázku, letošní KVIFF vsadí opět na jednoduchý černobílý motiv. Po loňském výstřelku s červeným pozadím, se tak festival opět vrací do zajetých kolejí. Tentokrát se dočkáme zebrovitého motivu s ukrytými číslicemi 54 od grafického designéra Jakuba Spurného. Ten na logu pracoval pod záštitou firmy Studio Najbrt, která s KVIFF spolupracuje nepřetržitě od roku 1995.

Čestnou cenu prezidenta KVIFF si letos odnese oceňovaný kameraman Vladimír Smutný, který za svou kariéru proměnil 7 z 12 nominací na Českého lva za Nejlepší kameru. Jeho filmografie sahá od Smrti krásných srnců, Kolji či Tmavomodrého světa až po Vratné lahve a naposledy Tátovu volhu. I přesto, že jemu 76 let, tak si letos odbydou premiéru tři různorodé snímky, ve kterých budeme moci obdivovat jeho kameramanský um, a to adaptace Poslední aristokratky, hvězdně obsazené Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula a romantika Dny štěstíVojtěchem Dykem v hlavní roli.

Jak už je na festivalu v Karlových Varech zvykem, i letos se návštěvníci dočkají zbrusu nové černobílé znělky, kterou budou moci vidět před některými filmy. Hlavní roli v unikátní znělce ztvární herecká ikona Jiřina Bohdalová, která obdržela čestnou cenu prezidenta festivalu v roce 2016. Znělku natočil režisér Martin Krejčí, který zrežíroval i několik dřívějších znělek, jako např. ty s Jiřím Menzelem, Helen Mirren anebo Melem Gibsonem.

Další kapitola »

Galerie: 7

54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu 54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu 54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu 54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu 54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu 54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu 54. KVIFF: Nová znělka, remaster Spalovače mrtvol, letošní motiv a mnoho dalšího | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest