Box Office: Druhý víkend s kapitánkou marvelovou

Box Office: Druhý víkend s kapitánkou marvelovou | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Nová marvelovka je v pokladnách podobná jako jiné marvelovky. Průměr je ale pro MCU v tomhle případě stále dost parádní.

Captain Marvel vstoupila globálně do svého druhého víkendu a byl to výsledek docela nudný. Film spadl o 55 % na 69,3 milionů, což je číslo naprosto průměrné, přesně odpovídající rozličným Hunger Games a jiným marvelovkám jako Strážci Galaxie, Captain America 2, Thor 2 nebo Ant-Man. Nuda je v tomhle případě pro Disneyho zcela v pohodě, když se řeší takhle vysoké tržby. S 266 mega po 10 dnech to vypadá, že film v pohodě zatáhne 400 z Ameriky. Ve světě má 500 milionů, z toho 125 mega jen z Číny, čímž se dostává přes 760 milionů. Často se tvrdí, že v Evropě a Asii na filmy s holkama chodí méně lidí, což se ukázalo jako mýtus. Miliarda by mohla být do dvou týdnů, ale konkurence bude v dohledné době velká. My, Dumbo, Shazam!.

I tak ale půjde o první hraný film spolurežírovaný ženou a druhý film obecně spolurežírovaný ženou, který dosáhne na miliardu. Prvenství patří Ledovému království. (Očekává se, že Wonder Woman 1984 zajistí tuhle příčku sólově Patty Jenkins.) Jinak jde už v tuhle chvíli o třetí nejúspěšnější film, za kterým stojí žena po Ledovém království (1,2 miliardy), Wonder Woman (821 milionů) a před původní Mamma Mia! (609 milionů). 

Pár filmů chtělo využít relativně volný víkend mezi Captain Marvel a hororem My. Paramount nasadil třeba animák Kouzelný park. Studio popravdě dost trpí od doby co prodalo DreamWorks Foxům. Rango běžel před osmi lety, BlueSky natočili Království lesních strážců přes šesti lety, Skydance teď najalo Johna Lassetera od Pixaru, což se setkalo s nevolí některých tvůrců, kteří od jeho projektů odešli. Lasseter byl obviněn v kauze MeToo, stejně jako režisér Kouzelného parku Dylan Brown, kterého Paramount vyškrtl z titulků. Není tedy divu, že se film nijak v tomhle chaosu nechytl a utržil jen 16 milionů. Problém je, že stál přes 100 mega a zahraniční tržby ve výši 4,3 miliony ukazují, že stěží dá dvoustovku globálně. Slušný propadák. 

Lepší výsledek má Five Feet Apart, melodrama o dvou náctiletých s cystickou fibrózou a jejich lásce. Film dál 13 milionů, což je výrazně lepší výsledek než podobná teen dramata z poslední doby jako Everything Everything (11,7 milionů) nebo Love Simon (11,8 milionů). Film navíc stál 7 milionů + 12 mega na marketing. S nadšenými ohlasy od diváků to bude pro všechny zúčastněné solidně výdělečný projekt.

Focus Features jinak hezky pohřbily sci-fi thriller Captive State o odboji proti mimozemské invazi od režiséra Ruperta Wyatta (Zrození Planety opic). Film odstartoval, a taky okamžitě shořel, se 3 miliony, což je na 25milionový film dost pohroma. Diváci i kritici jsou navíc dost zmatení celým konceptem a politickým podtextem a film opravdu nemá čím by lákal. Docela překvapení, že to nekoupil Netflix, na to jak má rád mimozemské invaze. 

Jak vycvičit draka 3 má ve čtvrtém víkendu 9 milionů. Závěrečný díl trilogie je na 140 milionech v USA a okolo 466 milionů globálně. Půl miliardu dá. Komu se může o 500 milionech jenom zdát je Alita: Bojový anděl. Všichni čekají, až film dosáhne na 400 mega globálně, aby mohli nad Cameronovým a Rodriguezovým projektem finálně mávnout rukou. Aktuálně jsme na 394 mega. Pokud Avatar 2 nepřekoná všechny rekordy světa, pochybuju, že se dvojky dočkáme. 

Zelená kniha je na 275 milionech a ukazuje, jak se i čistě americká témata dokáží chytat v Evropě nebo Číně. Od Královy řeči s 414 miliony jde o nejúspěšnější Nejlepší film. Zrodila se hvězda je potom na 215 milionech v Americe a pomalu dohání Bohemian Rhapsody s 215,6 miliony. Mercury ale zase sedí na 879 milionech globálně. Příští pátek jde cenzurovaná verze do Číny, což by mělo film finálně přehoupnout přes 900 mega. 

Zdroj: Forbes

Captain Marvel

08.03.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Druhý víkend s kapitánkou marvelovou | Fandíme filmu Box Office: Druhý víkend s kapitánkou marvelovou | Fandíme filmu Box Office: Druhý víkend s kapitánkou marvelovou | Fandíme filmu Box Office: Druhý víkend s kapitánkou marvelovou | Fandíme filmu Box Office: Druhý víkend s kapitánkou marvelovou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest