Přání smrti: Chystá se remake

Přání smrti: Chystá se remake | Fandíme filmu
Joe Carnahan připravuje aktualizovanou verzi slavné kriminálky s Charlesem Bronsonem.

Přání smrti z roku 1974 patří k zásadním počinům kriminálního žánru a pomáhalo formovat to, jakým směrem se následně kriminální thrillery a akční filmy vyvíjely. Charles Bronson si ve filmu zahrál liberálně smýšlejícího architekta, kterému však jednoho dne zabijí manželku a znásilní dceru. Policie je bezmocná, a tak Bronsonův Paul Kersey podléhá paranoie a rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou. S pomocí ikonického revolveru začne čistit zavšivené newyorské ulice na vlastní pěst.

Film měl úspěch, následovala čtyři pokračování, a tak není divu, že producenti nechtějí slavnou značku nechat spát. Nějaký čas to vypadalo, že by se Přání smrti mohl chopit Sylvester Stallone, nicméně nakonec režie připadla Joe Carnahanovi, který se naposledy předvedl snímkem Mezi vlky a v poslední době se o něm hovořilo především ve spojitosti s novým Daredevilem (kterého nakonec nenatočí). Sám Carnahan před několika dny dokončil scénář, a tak natáčení už nic nebrání. A co od snímku můžeme čekat?

Carnahan se domnívá, že je látka stále velice aktuální. Původní Přání smrti vznikalo v atmosféře, kdy Amerika prohrávala válku ve Vietnamu, president Nixon se zdiskreditoval při aféře Watergate a nikdo nevěřil nikomu. Podobou atmosféru podle Carnahana zažíváme i v dnešní době. Jeho záměrem je natočit snímek tak, aby na první pohled nebylo patrné, v jaké době se odehrává, podobně jako tomu bylo například v Téhle zemi, která není pro starý. Na jednu stranu by totiž chtěl, aby byl snímek nadčasový, a estetika sedmdesátých let ho hodně inspiruje, ale zároveň chce děj zasadit do současnosti.

O svém scénáři tvrdí, že je inspirován především původní knižní předlohou Briana Garfielda a s původním filmem by novinku mělo pojit jen téma a jména některých postav. Děj se z New Yorku přenese do Los Angeles, které by však Carnahan chtěl představit z výrazně jiného úhlu, než jak jsme na něj z filmů zvyklí. Jako příklady snímků, kterým se něco podobného povedlo (a tedy potenciální zdroje inspirace) režisér uvádí Drive a Collateral. Postavy se budou přemísťovat pěšky, autobusy, taxíky a metrem. Hrdinové budou „slídit a lovit“, čeká nás „nekonečná prázdnota losangeleského centra“.

Klíčové je také slůvko „hrdinové“, protože na rozdíl od filmu s Bronsonem, nebude mít Carnahanova verze jednoho protagonistu, ale hned. Měli by jimi být dva bratři, přičemž jednoho režisér napsal přímo na tělo Franku Grillovi (Warrior, Mezi vlky), u druhého se nenápadně spekuluje o možném obsazení Russella Crowea. Zatím není jisté, kdy se filmu dočkáme, a tak skočíme alespoň hutným Carnahanovým citátem: „Ten film bude krátký, násilný a ošklivý, ale zajímají mě především postavy. Přání smrti bude o rozdílu mezi jednoduchostí násilí a složitostí pomsty“.

Zdroje: The Matthew Aaron Show, Joe Carnahan Twitter, Collider, LA Times

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest