Spojení Disneyho a Foxu má být definitivně dokončené příští týden

Spojení Disneyho a Foxu má být definitivně dokončené příští týden | Fandíme filmu
Očekáváný "sňatek" se blíží.

Dlouhé měsíce se společnost Disney snažila získat aktiva společnosti Fox (primárně filmové a televizní studio), která se rozhodla odprodat drtivou většinu svých divizí a do budoucna se soustředit prakticky už jen na zpravodajství. Nejdříve to vypadalo nadějně, pak se situace zkomplikovala kvůli jiným zájemcům, ale nakonec Disney nabídl částku ve výši 71 miliard, akcionáři a vedení obou subjektů dali sloučení zelenou a na obchodu se začalo pracovat.

To, kdy bude definitivně dokončen nebylo úplně jasné, objevovaly se různé odhady toho, kdy bude hotovo. Nakonec to zřejmě bude příští týden. Informace pochází přímo od Disneyho, kdy se operuje s datem 20. března 2019 (zveřejněn byly i upřesněný údaj a to 12:02 východoamerického času).

Tím pádem se k Disneymu dostanou filmové studio Fox se značkami jako Avatar či Vetřelci, televizní studio Fox se Simpsony, klíčový podíl ve streamovací službě Hulu, popřípadě National Geographic. Největší pozornost mezi filmovými fandy vzbuzuje asi to, že se pod nadvládu Marvelu vrátí filmová práva například na Deadpoola, X-Meny nebo Fantastickou čtyřku. Otázkou je, jak Marvel Studios s tímto materiálem naloží. Jak brzy a jakým způsobem je zakomponuje do svého velmi dobře fungujícího filmového universa.

Vyvolává to několik otázek, například tu, zda budou x-menovští herci přeobsazeni a dojde na reboot (ve většině případů nejspíš ano) nebo budou použity hvězdy, které už známe. Mnohé také zajímá, zda Marvel dodrží své slovo a některé hrdiny (Deadpoola) ponechá jako mládeži nepřístupné.

Co se bude v Disneym dít s nově zakoupeným majetkem, se snad postupně začneme dozvídat už od příštího týdne. Zatím víme jen to, že značka 20th Century Fox podle všeho zůstane zachována (podobně jako Disney zcela nepohltil Pixar, Marvel a Lucasfilm, ale ponechal jim jistou autonomii) a Disney se pokusí odkoupit od dalších spoluvlastníků zbývající podíl ve streamovací službě Hulu. Jakékoliv přesnější novinky o budoucích plánech Marvel Studios dostaneme až po premiéře Spider-Mana: Daleko od domova, jak nedávno znovu potvrdil šéf studia Kevin Feige.

Než se tak stane, uvidíme jeden z posledních foxovských X-Men filmů -  X-Men: Dark Phoenix. Dorazí 6. června tohoto roku.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest