The Irishman: Robert De Niro a spol. budou digitálně omlazení polovinu filmu

The Irishman: Robert De Niro a spol. budou digitálně omlazení polovinu filmu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
A kdy se konečně nejrozsáhlejšího omlazení herců v historii dočkáme?

The Irishman od Martina Scorseseho dokončil natáčení zhruba před rokem. Dodnes však nevíme, kdy Netflix snímek uvede. Na vině je rozsáhlá postprodukce. Děj filmu se odehrává ve dvou časových rovinách a hlavní role v něm dostali Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Bobby Cannavale, Harvey Keitel, Ray Romano, Stephen Graham, Anna Paquin nebo Jesse Plemons. Jak sami můžete vidět – vesměs pánové v letech. Ve druhé polovině filmu to nebude problém, protože se odehrává v době, kdy už jsou protagonisté zestárlí muži. Jak ale v nedávném rozhovoru znovu připomněla střihačka Thelma Schoonmaker, po celou první polovinu filmu hrají ti samí herci výrazně mladší verze postav.

Aby toho bylo možné docílit, je třeba jednotlivé postavy digitálně omladit a to zkrátka a dobře chce svůj čas. Na projektu pracuje triková společnost ILM, která už podobně omladila Michaela Douglase, Roberta Downeyho Jr., Michelle Pfeiffer nebo nejnověji Samuela L. Jacksona v Captain Marvel. V žádném snímku však ještě nebylo omlazeno tolik herců naráz a v takovém rozsahu. Předběžné výsledky jsou podle Schoonmaker vynikající, ale filmaři pořád ještě neviděli žádnou scénu s dokončenými triky v celku a pořád ještě pořádně nevědí, jak dokončené trikové pasáže ovlivní zážitek ze zbytku filmu.

Velkou pozornost přitahuje také fakt, že zdánlivě obyčejné kriminální drama jen díky digitálnímu omlazení herců bude v úhrnu stát přes 140 milionů dolarů. A když konečně snímek uvidíme? Sebastian Maniscalo, který si ve snímku zahrál kriminálního bosse Joa Galla tvrdí, že v říjnu letošního roku. To by odpovídalo předpokladu, že se Netflix s filmem pokusí zaútočit na Oscary, podobně jako v letošním ročníku s Romou. Tak snad bude celý ten experiment opravdu stát za to.

The Irishman je adaptací I heard You Paint Houses od spisovatele Charlese Brandta. Tady je její synopse:

První slova, která Frank „Ir“ Sheeran slyšel od Jimmyho Hoffy zněla: „Slyšel jsem, že malujete pokoje“. Malovat pokoje znamená vraždit. Barvou je myšlena krev, které se rozstříkne na zdi a podlahy. Během pěti let nahrávaných rozhovorů se Frank Sheeran Charlesi Brandtovi přiznal k více než dvaceti pěti nájemným vraždám pro mafii a svého přítele Hoffu. Zabíjet se Sheeran naučil v americké armádě, ve které během druhé světové války strávil neuvěřitelných 411 dní v aktivním bojovém nasazení. Když se vrátil domů, začal se rychle otáčet a stal se nájemným zabijákem. Pracoval pro legendárního kmotra Russella Bufalina. Postupně se dostal na takovou pozici, že se dostal jako jeden z pouhých dvou ne-Italů na seznam 26 nejhledanějších mafiánů. Nakonec dostal nařízeno zabít dokonce i svého přítele Hoffu. Sheeranova výpověď nabízí řadu informací ke slavným vraždám a jedinečný vhled do jedné kapitoly americké historie.

V galerii si můžete porovnat ústřední herecké stálice před lety a dnes.

Zdroje: Yahoo, Joe Rogan Experience

Galerie: 8

The Irishman: Robert De Niro a spol. budou digitálně omlazení polovinu filmu | Fandíme filmu The Irishman: Robert De Niro a spol. budou digitálně omlazení polovinu filmu | Fandíme filmu The Irishman: Robert De Niro a spol. budou digitálně omlazení polovinu filmu | Fandíme filmu The Irishman: Robert De Niro a spol. budou digitálně omlazení polovinu filmu | Fandíme filmu The Irishman: Robert De Niro a spol. budou digitálně omlazení polovinu filmu | Fandíme filmu The Irishman: Robert De Niro a spol. budou digitálně omlazení polovinu filmu | Fandíme filmu The Irishman: Robert De Niro a spol. budou digitálně omlazení polovinu filmu | Fandíme filmu The Irishman: Robert De Niro a spol. budou digitálně omlazení polovinu filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest