Box Office: Skleněný vs. propadáky

Box Office: Skleněný vs. propadáky | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Matthew McConaughey přichází s dalším obskurním filmem, který nic nevydělá. A co Aquaman? Už je největším filmem DC?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Aquaman utržil v šestém víkendu 7,3 miliony. Film má malé propady, ale ty včerejší určitě ještě pojistily sneak previews LEGO filmu 2. S 316 miliony z Ameriky sedí mořská komiksovka přesně mezi Iron Manem 2 (312 mega) a Iron Manem 1 (318 milionů). Hlavní zprávy ale přišly ze světa, kde film dolezl na částku 1,090 miliardy a překonal tak Dark Knight Rises s 1,084 miliardy, čímž se - fanfáry - stal největším filmem DC Comics všech dob. V příštích týdnech ještě Aquaman může překonat několik DC filmů v rámci amerického žebříčku, kde je mezi nimi v tuhle až na šestém místě.

Parádní trvalkou je pro distributora STX drama Nedotknutelní, které padá ve třetím víkendu jen o 18 % a dostává 12 milionů. Hart / Cranston / Kidman jsou na 63 mega z Ameriky. Rozhodně první překvapivý hit roku 2019, ale 411 globálních mega francouzského originálu fakt nepadne. Mládeži přístupný Deadpool 2, který byl upřímně řečeno vytvořen hlavně pro Čínu a ne pro mládež, utržil na tamním trhu 21 milionů. Film se nechytá, buď kvůli humoru (který se špatně překládá pro odlišnou čínskou náturu a popkulturní zkušenost), nebo jsou si diváci vědomi, že dostali osekaný produkt a dávno si pustili "plnou verzi" na DVD. Na osmistovku se tak globálně Deadpool 2 nedostane, ale možná padne jednička se 783 miliony. Na to je potřeba ještě dalších 20 mega.

Green Book vyrazila do širokého nasazení, aby inkasovala na svých oscarových nominacích. To přilákalo spoustu diváků i Twitter kritiků rasové problematiky, se kterou se tenhle film chce nějak potýkat. Tak či tak je to 5,4 milionů (nárůst +151 %) a 49 mega z Ameriky celkem. Kdyby se takhle filmu dařilo celý únor, bude to velký hit. Mezinárodně je zatím utrženo dalších 10 milionů. Oscarové nominace na plakátu se dobře vyjímají i u Favoritky, která se taktéž hraje už v 1500 kinech a utržila 2,5 milionu (nárůst +214 %). Celosvětově už má utrženo 52 milionů. A Bohemian Rhapsody nominace nepotřebuje, ale i tak je dostala. Z toho přibylo další 2,4 milionu. Film je nad 817 miliony globálně a v Americe příští týden překoná Zrodila se hvězda. Ta si po nominacích došla pro 1,2 milionu za víkend, celkově má v USA 206 milionů a celosvětově 410. Oscarové nominace pomohly zviditelnit také Studenou válku, The Wife a Capernaum, ale to jsou všechno snímky tak okrajové, že diváci v pokladnách nechávali maximálně pár set tisíc.

Zdroj: Forbes

« Předchozí kapitola

Glass

18.01.2019 | USA
Thriller
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Skleněný vs. propadáky | Fandíme filmu Box Office: Skleněný vs. propadáky | Fandíme filmu Box Office: Skleněný vs. propadáky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest