Black Knight: Blíží se představení dalšího Marvel hrdiny?

Black Knight: Blíží se představení dalšího Marvel hrdiny? | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 1 obrázek
V posledních měsících se tenhle superhrdina poměrně často objevuje. Je to naprostá náhoda? Nebo za tím něco vězí?

Fanoušci Marvelu jsou konstantně zvědaví, které další postavy studio převede z komiksů na plátna. Už delší dobu probíhají spekulace o tom, zda by se někdy v dohledné době nemohl objevit Black Knight. V komiksech se pod touhle hrdinskou identitou ukrývá Dane Whitman, který podědil po strýci prokletý magický meč. Daneovi předci nenakládali s mečem zrovna dvakrát čestně, a tak se Dane pokouší vrátit rodině dobré jméno a koná dobro. Meč pohází z časů krále Artuše. Whitman je založením vědec, i když se často pohybuje v oblasti mystiky a magie. Někdy má jistou míru nadlidských schopností, jindy nikoliv.

V Doctoru Strangeovi se měl jako easter egg objevit Ebony Blade, tedy Black Knightův meč. Před dokončením filmu však byl easter egg z nějakého důvodu zrušený. Že by se někdy měl objevit samotný Black Knight, o tom se poprvé mluvilo loni v září ve spojitosti s neoficiálními zvěstmi o údajně chystaném snímku Captain Britain. Jestli skutečně nějaký takový vznikne nevíme, nicméně v říjnu se reportér zeptal režiséra Peytona Reeda, zda by právě Kvantová říše z Ant-Mana mohla být cestou, kterou by Marvel mohl představit nové postavy, jako je právě Black Knight. Reed dal obecnou odpověď – Marvel chce s Kvantovou říší daleko víc pracovat, zatím z ní prozkoumal jen zlomek, a tak dále a tak dále. V jiném rozhovoru Reed pro změnu uvedl, že už samotné oblečení zestárlé Janet Van Dyne dokazuje, že v Kvantové říši musí existovat jakási civilizace.

Závěrem prosince insider Jeremy Conrad (jehož přesnost nicméně v posledních měsících dost klesla) na Twitteru tvrdil, že má Marvel s Black Knightem plány a dokonce už ví, kdy bude představený. K tomu byl přiložený screenshot z Ant-Mana a Wasp, na kterém podle řady fanoušků vidíme v hlubinách Kvantové říše město (viz screenshot dole v galerii). A posledním potenciálním vodítkem by mohly být chystané komiksy.

Marvel tradičně společně s filmovými premiérami vydává komiksy, které s filmy nějak souvisejí. Buď s filmy mají něco společného nově vydávané příběhy, anebo komiksové nakladatelství připraví reprinty starších komiksů, které plní podobný účel.

S blížícími se Avengers: Endgame chystá Marvel mimo jiných reprinty sešitů Avengers #71 a Avengers #343. Možná je to čistě proto, že starší komiks má podtitul Endgame a hrdinové v něm cestují v čase, popřípadě proto, že novější komiks řeší téma neustálých změn v týmu Avengers, jeho soudržnosti a obecně toho, co to znamená být Avenger. Ale v obou komiksech také vystupuje postava Black Knighta, tak kdo ví, třeba jej chce nakladatelství (alespoň zapáleným fandům) nenápadně připomenout.

Někteří fanoušci dokonce rovnou spekulují o tom, že to bude právě Black Knight, kdo pomůže Ant-Manovi uniknout z Kvantové říše, ve které je po závěru Ant-Mana a Wasp uzavřený. Je to samozřejmě jen fanouškovská teorie a kdo ví, třeba Marvel Black Knighta ve filmech nakonec nikdy nepředstaví. Každopádně, co vy na to? Chtěli byste tohohle hrdinu na plátně potkat?

Zdroje: Jeremy Conrad, Screen Rant I, II, Marvel, Super Mega Monkey, Collider, Collider II,

Galerie: 2

Black Knight: Blíží se představení dalšího Marvel hrdiny? | Fandíme filmu Black Knight: Blíží se představení dalšího Marvel hrdiny? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest