Spawn chce být temný, ošklivý a bez radosti

Spawn chce být temný, ošklivý a bez radosti | Fandíme filmu
New Line Cinema
Antihrdina z pekel nechce trousit hlášky a dělat před diváky velkou legraci.

Po úspěchu Temného rytíře se spousta producentů chlubila, že jejich film bude také takový – tedy temný a drsný. Jako by právě tohle bylo na Dark Knightovi to jediné důležité. Diváci o tenhle směr každopádně měli zájem, a tak trvalo docela dlouho, než se karta obrátila a opět začaly převažovat spíše pozitivní a optimistické velkofilmy. Chystaný Spawn se nicméně znovu vrátí k temnému a drsnému provedení.

Todd McFarlane (autor komiksové předlohy a režisér připravovaného filmu) v nedávném rozhovoru uvedl následující: „Ve [Spawnovi] nebude žádná radost. Žádné veselé hlášky. Bude to temný, ošklivý dvouhodinový film, podobně jako většina hororů a filmů s nadpřirozenem. V těch také není mnoho veselého. A to je zdánlivě pro spoustu lidí v [Hollywoodu] divná překážka, přes kterou mají problém se přenést, protože vždycky očekávají superhrdinský standard v duchu Avengers.“

Nad McFarlaneovým pohledem na věc samozřejmě můžeme polemizovat: Nejde ani tak o to, že by se od komiksovek apriori čekalo, že se ponesou v duchu Avengers. Spíš platí, že velkofilmy obecně jsou aktuálně ve většině případů šité jako odlehčená zábava pro celou rodinu. Pochmurnější podívanou diváci najdou mezi levnějšími projekty, v televizi a na streamovacích platformách, kde zábava pro užší divácké skupiny našla svoje místo.

Spawn má být nízkorozpočtovým snímkem společnosti Blumhouse, proto si může dovolit přitvrdit – i menší divácký zájem projekt dokáže zaplatit. Každopádně budeme zvědaví, jak moc „ošklivý a temný“ snímek nakonec bude.

Zdroje: Nerdist

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest