Spawn: Hlavní role obsazena

Spawn: Hlavní role obsazena | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit dalších 8 obrázků
K tomu režisér a autor předlohy Todd McFarlane vysvětluje, jak chce film pojmout.

Todd McFarlane se dočkal. Sám připravuje jako režisér celovečerní podobu vlastního komiksu Spawn, který píše od roku 1990. A teď se mu podařilo obsadit vysněného herce. V tiskové zprávě tvrdí, že v roli od počátku viděl Jamieho Foxxe, a že Jamie Foxx je velký fanda, který sám za ním přišel před lety s nápadem, jak by se Spawn dal zpracovat. A teď jsou spolu na jedné lodi.

V McFarlanově debutu si Foxx zahraje Ala Simmonse, bývalého člena utajené jednotky CIA, který je dvakrát zrazený. Kolegové jej zavraždí a spálí jeho tělo. Skončí v pekle, kde mu nabídnou, že se bude moci vrátit ke svojí ženě, pokud se stane zplozencem pekla, válečníkem vyslaným na Zemi. Avšak je uvězněný v démonické skořápce a jeho žena už žije nový život a vzala si jeho nejlepšího přítele. Al je tedy opravdu naštvaný a hříšníky v bojích dobra se zlem trestá s patřičnou chutí.

Film by nicméně neměl vyprávět příběh Spawnova zrodu. Prostě začne rovnou vyprávět jednu z jeho příhod. Pokud bude film úspěšný, tak v některém z dalších dílů se může k počátkům vrátit retrospektivou, zatím si připadá originů přesycený a chce se mu vyhnout. Jako morální podporu vidí úspěch Tichého místa, které také začíná až dlouho po vypuknutí problému. Spawn nebude nic vysvětlovat, prostě jej uvidíme přímo v akci. Máme si říkat „co to sakra bylo“.

Ostatně, Spawn nebude mluvit, protože není inspirovaný "Captainem Amerikou", ale Věcí či Kruhem – ti nejlepší bubáci nemluví. Hlavní antihrdina je člověk, který se proměnil v ducha. Nebo je to snad naopak? Jako další inspiraci zmiňuje Jakubův žebřík, tedy film, ve kterém se na konci sami sebe ptáte, jestli to, co jste viděli, bylo skutečné, nebo to byla jen noční můra. Zároveň ale do hlavní role potřebuje herce Foxxova kalibru, ne jen nějakého kaskadéra, protože v příběhu je několik momentů, které jsou podle něj herecky náročné.

Jak už bylo řečeno, McFarlane nemá žádnou předchozí režisérskou zkušenost, nicméně film točí pro nízkonákladové studio Blumhouse za 10-12 milionů dolarů, takže se nejedná o nijak zásadní risk. Autor tak může svoji vizi realizovat naprosto po svém a prokázat, zda se mu podaří zpracovat postavu lépe, než nepříliš dobře přijatému filmu z 90. let minulého století.

Zdroj: Deadline

Galerie: 9

Spawn: Hlavní role obsazena | Fandíme filmu Spawn: Hlavní role obsazena | Fandíme filmu Spawn: Hlavní role obsazena | Fandíme filmu Spawn: Hlavní role obsazena | Fandíme filmu Spawn: Hlavní role obsazena | Fandíme filmu Spawn: Hlavní role obsazena | Fandíme filmu Spawn: Hlavní role obsazena | Fandíme filmu Spawn: Hlavní role obsazena | Fandíme filmu Spawn: Hlavní role obsazena | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest