Spawn bude "skutečné eRko", nebude to superhrdinský film

Spawn bude "skutečné eRko", nebude to superhrdinský film | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit dalších 5 obrázků
Spawn bude jediným nadpřirozeným elementem celého filmu.

Na ACE Comic Conu promluvil k fanouškům Todd McFarlane, tvůrce komiksového Spawna, který je zároveň režisérem a scenáristou chystaného celovečerního filmu. McFarlane vysvětlil, že hodlá ke snímku přistupovat úplně jinak, než je u komiksových snímků běžně zvykem. Rozhodně nepůjde o stomilionový blockbuster. Jedná se o maličkou produkci nízkorozpočtového studia Blumhouse, které na projekt dalo zhruba 8-12 milionů dolarů. Výměnou za relativně nízkou částku má McFarlane stoprocentní kreativní kontrolu.

Nepůjde o akční dobrodružství, ale o nadpřirozený thriller, ve kterém Spawn není hlavní postavou. Tou bude detektiv, kterého by měla hrát nějaká talentovaná hollywoodská hvězda. Herec nebude muset trávit hodiny v tělocvičně nebo nosit tuny make-upu. Jeho úkolem je jen podat výrazný herecký výkon. Spawna si máme představit tak trochu jako žraloka z Čelistí. Bude neustálou hrozbou v pozadí a nikdy neřekne ani slovo. Zároveň bude jediným nadpřirozeným elementem filmu, zbytek bude stejný, jako v thrillerech s lidskými zabijáky.

Film bude temný, vážný a mládeži nepřístupný. A neznamená to, že by se podobal Loganovi nebo dokonce Deadpoolovi. To je podle McFarlanea obyčejný PG-13 film, do kterého se přidala sprostá slova a nahé zadky. Jinak má Deadpool stejný vzorec vyprávění jako filmy pro mládež. Spawn bude jiný. Vážný, traumatický. Ve filmu nebude mnoho veselého, nebudou v něm pitomé hlášky. Uprostřed napjaté situace nikdo neřekne vtip. Divák musí věřit tomu, že je hrdina vyděšený (nebo v ohrožení), aby se mohl sám vyděsit. Zároveň bude Todd dbát na to, aby Spawn nebyl propagovaný jako superhrdinský film, aby nikdo neodcházel z kina zklamaný.

Proč nastal správný čas na nového Spawna zrovna teď? Protože si McFarlane myslí, že jeho fanoušci zestárli společně s ním a na podobně zvrácený snímek jsou připravení. A jestli on sám zvládne výzvu jako režisér začátečník? Má kolem sebe dobrý tým spolupracovníků, už mu není čtyřiadvacet, film si v hlavě důkladně připravoval deset let, má vše důkladně rozmyšlené a bude pro něj jednoduché všechno rozkreslit na storyboardy. Momentálně je hotový scénář, řeší se rozpočet a casting. Budeme zvědavě očekávat, jak se celý projekt bude vyvíjet.

Zdroje: AZ Central, ComicBook.com

Galerie: 6

Spawn bude "skutečné eRko", nebude to superhrdinský film | Fandíme filmu Spawn bude "skutečné eRko", nebude to superhrdinský film | Fandíme filmu Spawn bude "skutečné eRko", nebude to superhrdinský film | Fandíme filmu Spawn bude "skutečné eRko", nebude to superhrdinský film | Fandíme filmu Spawn bude "skutečné eRko", nebude to superhrdinský film | Fandíme filmu Spawn bude "skutečné eRko", nebude to superhrdinský film | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest