Nezvratný osud: Proč nevznikl další díl?

Nezvratný osud: Proč nevznikl další díl? | Fandíme filmu
Rozpovídal se o tom Tony Todd.

První Nezvratný osud z roku 2000 přišel s originální zápletkou, která přinesla tak potřebný svěží vítr do trošku upadajícího hororového žánru. Následovala čtyři pokračování, která sice už byla spíše o tom, nabídnout co nejbizardnější smrti hlavních postav, ale to neznamená, že některé z filmů nebyly zábavné. 

Zatím posledního jsme se dočkali v roce 2011 a nevedl si vůbec špatně. Jde o nejlépe hodnocený díl ze série a má po čtyřce druhé nejvyšší tržby (téměř 156 milionů dolarů).

A tak se věřilo, že pokračování je nevyhnutelné. Jenže jak je vidět, tak to byl omyl. Herec Tony Todd (objevil se v jedničce, dvojce, pětce a jeho hlas zazněl ve trojce) sice v roce 2011 prohlásil, že pokud bude pětka finančním úspěchem, tak budou souběžně natočeny další dva filmy, ale jak víme, nic takového se nestalo. 

Právě Tony teď nyní vysvětlil proč nebyla natočena šestka:

"Jsem překvapen, ale vím, proč nevznikl další. Jde o film, který je opravdu drahé natočit. Už jen mít kulisy, které se týkají nehody, pro příklad dopravní nehoda z druhého dílu, to zabralo nějakých pět týdnů natáčení a stálo to nejméně 20 milionů dolarů. Takže jsou tu jiné filmy jako ty ze série Annabelle, které se soustředí jen na panenku a mohou to natočit mnohem levněji a přesto vydělat."

Asi víte, že filmy série Nezvratný osud začínají velkolepou nehodou, kdy se několik jedinců vyhne smrti a ona je potom "nahání". A tyhle scény prostě nejsou za hubičku. Není tak divu, že se studia často soustředí na výrazně levnější horory, protože jak už v minulosti bylo několikrát dokázáno, i na ty diváci slyší. 

Aktuálně tak není v plánu v sérii Nezvratný osud pokračovat, ale dá se tušit, že dříve nebo později někdo přijde s nápadem na reboot, remake nebo restart.

Zdroj: Bloody Disgustin

Nezvratný osud

16.03.2000 | USA
Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest