Tiché místo: Režisér chtěl hororovější závěr

Tiché místo: Režisér chtěl hororovější závěr | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Ke změně jej nečekaně přesvědčil Steven Spielberg.

Film Tiché místo (A Quiet Place) patří k nejlépe hodnoceným hororům posledních let. Působivá atmosféra, kvalitní herecké výkony a minimalistický ale fungující námět, projekt toho měl dost co nabídnout. 

Nicméně, ne všichni asi byli spokojeni s polootevřeným koncem. A fanouškem závěru, se kterým prišel jeden z producentů, nebyl ani představitel jedné z hlavních rolí, spoluscenárista a režisér v jedné osobě John Krasinski.

Řekl: "Emily potřebuje střelit monstrum. A pamatuji si, že jsem si pomyslel, že je to šílené. Byl jsem proti tomu. A je bizarní, že jsem další den jel do práce a poslouchat starý podcast, ve kterém bylo interview se Stevenem Spielbergem ze začátku osmdesátých let a někdo řekl: 'Proč se vaše generace režisérů odklání od vytváření umění?' a on na to, 'Proč nemůžeme natáčet umělecké filmy, u kterých můžete jíst popcorn? Nebudu popírat, že nechávám lidi užívat si opravdu vzrušující filmové momenty.' A já si pomyslel, 'O můj bože!' To mě probralo z představy, že zastřelení kreatury na konci degraduje můj umělecký přístup."

Původní plán byl natočit mnohem hororovější konec (i když John nepopsal, jak měl vypadat), ale nakonec bylo rozhodnuto, že závěr bude mnohem akčnější. Já bych asi hlasoval pro více mrazivou variantu, ovšem tvůrci se vydali jiným směrem.

Už jste asi zaslechli, že s ohledem na pozitivní přijetí a finanční výsledky (rozpočet byl mezi 17 až 21 miliony dolarů, celosvětové tržby cca 340 milionů dolarů) se připravuje pokračování. Tak snad bude podobně kvalitní jako jednička.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest