Box Office: Aquaman 2019

Box Office: Aquaman 2019 | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Kina jsou bez novinek, takže vánočním filmům se pořád daří. Jeden malý horor ale zabodovat dokázal.

Potřetí v řadě kraluje kasovnímu žebříčku Aquaman. Film se vybarvuje jako solidní akční trvalka, ve skutečnosti jedna z největších od dob Želvích nindžů z roku 1990. Ve třetím víkendu propad 41 % na 30,7 milionů dolarů a ve výsledku tak 260 mega z Ameriky. Film tak utržil 3,5násobek své premiéry a vypadá to, že skončí někde okolo 4násobku premiéry, tedy na 315 milionech. Možná překoná Deadpoola 2 s 318 miliony (bez započítaných tržeb mládeži přístupné re-edice). Vánoce filmu zatraceně pomohly. Skleněný film trochu zastaví v půlce ledna, ale pak je to do druhého LEGO filmu v únoru docela pohoda.

Globálně se jedná o nejlepší DC komiksovku s 940 miliony dolary. Miliarda tedy padne a nejenom, že se James Wan znovu zařadí mezi filmaře, kteří miliardu dali, ale také mezi tvůrce, kteří to dokázali v rámci dvou odlišných sérií (Wan má ještě sedmé Rychle a zběsile). Od roku 2014, kdy překonaly Paramount miliardu s Transformers: Age of Extinction, to jinak žádné studio mimo Disneyho a Universal nezvládlo, takže ještě bonus pro Warnery. 

Ačkoli je leden, a to povětšinou znamená nějaký ten laciný horor, kterého se potřebují studia rychle zbavit, letošní Úniková hra docela překvapila. Recenze jsou sice smíšené a už podle názvu je vám jasné, o čem film je, mládež ale nechala tomuhle psychologickému hororu v kasách nějakých 18 milionů dolarů. A to je na 9milionovou produkci "Saw pro děti" od Sony docela solidní výsledek. Z Ameriky to tak vypadá na hezkých 45 milionů a všechno je potřeba samozřejmě nahrabat než dorazí Skleněný za dva týdny, ohlasy typu "Hele, není to tak zlý, jak jsem čekal." ale určitě pomůžou.

Daleko od očí většiny diváků odstartoval animák Jak vycvičit draka 3, konkrétně v Austrálii a přilehlých ostrovech. DreamWorks budou film pomalu nasazovat v různých teritoriích, dokud nedebutuje oficiálně ke konci února v Americe a Evropě. Třeba takové Norsko nebo Monglosko se ale dočkají hned příští týden. Zatím tedy 5,3 milionu, což nevypovídá zřejmě o ničem. 

Jinak ale absence větších novinek pomáhá starým známým k lepším tržbám. Mary Poppins se vrací zažívá nejenom filmový, ale i takový kasovní comeback. Film utržil 15,8 milionů a po 19 dnech má muzikál 139 mega z Ameriky. Pokud z toho budou nějaké oscarové nominace, vydrží film možná ještě déle než ostatní vánoční novinky. Globálně jsme na 258 milionech. Spider-Man: Into the Spider-Verse má ve čtvrtém víkendu 13 milionů a v Americe je animák na 134 mega. Tohle dopadlo přesně podle očekávání. Diváci film zbožňují, kritici také, Akademie zřejmě nebude moct rozhodnout jinak a Sony bezpochyby kuchtí sequel. Globálně 275 milionů. Nikdo nečekal MCU čísla, ale taky to všechno stálo jen skromných 90 mega. I Bumblebee konečně vydělává tak, jak se od Transformera očekává. V USA 12,7 milionů tento víkend, ze zahraničí 83 milionů včetně 59milionové premiéry v Číně. Dohromady tedy 289 milionů celosvětově s potenciálem dát na konci 400 mega. Paramount nemají moc jiných značek, takže právě na Transformerech a jejich budoucnosti dost záleží. Hodně se očekává, že by se nová série mohla rozjet právě od Bumblebeeho, především pokud se budou držet rozpočty pod 200 miliony. 

Eastwoodovo The Mule má ve čtvrtém víkendu 9 milionů dolarů. Pašerácké drama má z Ameriky 81,1 milionů a naděje na celou stovku. Vice, ve kterém je Christian Bale viceprezidentem Cheneym, má po 13 dnech 30 milionů. Určitě se dostane do zápolení o nejrůznější sošky, přesto jde o relativní propadák vzhledem k 60milionovému rozpočtu. Stejným propadákem je i "komedie" Holmes a Watson s 28,4 miliony při rozpočtu 42 milionů. Taková Bohemian Rhapsody, to je něco jiného. Necelých 200 milionů z Ameriky, 744 mega globálně při rozpočtu 52 milionů. To jsou výsledky pro čisté drama bez špetky fantasy, akce nebo přírodních katastrof. Pro Fox jeden z nejúspěšnějších filmů studia.

Zdroj: Forbes

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Aquaman 2019 | Fandíme filmu Box Office: Aquaman 2019 | Fandíme filmu Box Office: Aquaman 2019 | Fandíme filmu Box Office: Aquaman 2019 | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest