Aquaman: Režisér je opravdu naštvaný, že film nebude nominován na Oscara

Aquaman: Režisér je opravdu naštvaný, že film nebude nominován na Oscara | Fandíme filmu
Warner Bros.
James Wan je hodně zklamáný, že ve stěžejní kategorii to stoprocentně neklapne. A nejen on.

Jestliže přijde řeč na komiksové filmy, tak se o to sice filmová studia snaží, ale málokdy jsou nominovány na Osarech na hlavní ceny (i když Black Panther má reálnou šanci). Nicméně, v technických kategoriích je situace jiná. Jsou to právě komiksové projekty, které se často ve výběru těch nejlepších projektů objevují. 

Ovšem, pokud jde o Aquamana, tak v případě kategorie "Nejlepší speciální efekty" přišel zkrátka. V užším výběru nefiguruje, do něj se dostaly následující tituly: Ant-Man a Wasp, Avengers: Infinity War, Black Panther, Kryštůfek Robin, První člověk, Jurský svět: Zánik říše, Mary Poppins se vrací, Ready Player One: Hra začíná, Solo: Star Wars Story a Vítejte v Marwenu

A to režiséra Aquamana Jamese Wana zaskočilo. Když mu tak Kelvin McIlwain, který dohlížel na speciální efekty, na Facebooku k příležitosti premiéry napsal: "Gratuluji Jamesi, byla to velká čest být součástí tvého kreativního úsilí a znovu s tebou pracovat..," tak na to Wan reagoval následovně:

"Kelvine, ty a tvé oddělení jste neopěvovaní hrdinové tohoto filmu. Skutečnost, že lidé zabývající se speciálními efekty v Akademii neuznali nebo neocenili, čím jsme my/vy přispěli tomuto filmu a kinematografii, je k*revská ostuda."

Vynechání z předběžné nominace zaskočilo i McIlwaina:

"Souhlasím s tebou, Jamesi. Byl to pro všechny naprostý šok, že nejsme mezi 10 finálními filmy, které budou uvedeny před Akademií během souboje o [nominaci na Oscara za] nejlepší triky. Výběrový proces je podle mého názoru velmi nedokonalý a příliš ovlivnitelný."

Je pravda, že bylo překvapením, když Aquaman nepostoupil do užšího výběru nominovaných. Trikové efekty ve filmu sice nejsou vždy úplně dokonalé (to se ovšem dá prohlásit o většině projektů), ale už jen kvůli tomu, jak působivě vypadaly podvodní scény by si nominaci zasloužil. 

Jenže jeden z nejúspěšnějších filmů od DC má smůlu. Ale pro tvůrce je určitě útěchou to, že už teď jde o jeden z nejvýdělečnějších DC projektů - už teď je v rámci DCEU filmů na druhém místě a o víkendu se vyšvihne na první příčku.

Zdroj: FB

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest