Domácí filmové tržby Disneyho za rok 2018 jsou rekordní

Domácí filmové tržby Disneyho za rok 2018 jsou rekordní | Fandíme filmu
A za celosvětové se také nemusí stydět.

Společnost Disney má ve filmové branži velmi zvučné jméno. A díky finančním výsledkům za minulý rok svou pozici ještě posílí.

Disney se totiž může pochlubit rekordními tržbami z USA a Kanady a to ve výši 3,09 miliardy dolarů, což znamená, že z každých čtyř dolarů, které domácí diváci nechali v kasách putoval zhruba dolar do kapsy Disneyho. Jen pro informaci, předchozí rekord byl kulaté tři miliardy a opět ho držel Disney. 

Firma se rozhodně nemusí stydět ani za celosvětové tržby, které jsou ve výši 7,33 miliardy dolarů. To je sice o něco méně, než rekordních 7,61 miliard dolarů z roku 2016 (samozřejmě je získal Disney), nicméně je to dost na to, aby se společnost stala celosvětovou jedničkou.

V roce 2018 čtyři filmy překročily hranici miliardy dolarů na celosvětových tržbách. Konkrétně to byly tituly Avengers: Infinity War (ti dokonce utržili více než 2 miliardy dolarů), Black Panther, Jurský svět: Zánik říše a Úžasňákovi 2 a tři z nich spadají pod Disneyho. Pouze druhý Jurský svět pochází z jiné "stáje", vznikl pod křídly Universalu

A je více méně jasné, že i v tomto roce bude Disney generovat rekordní čísla. Má v plánu vydat hromadu potencionálně hitů. Jsou to například Captain Marvel, čtvrtí Avengers, druhé Ledové království, čtvrtý Příběh hraček, devátá epizoda Hvězdných válek, ale také tituly jako Aladin, Dumbo nebo Lví král. Navíc Disney právě dokončuje koupi Foxu, takže letos se mu budou do prasátka počítat už i jeho příjmy.

Mickey Mouse prostě vládne všem a nezdá se, že by se to v blízké budoucnosti mělo změnit.

Zdroj: ComScore/Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest