Box Office: Aquaman drží DC nad vodou

Box Office: Aquaman drží DC nad vodou | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Vánoce patří sedmeru moří. Ostatní novinky si s Aquamanem nedokázaly poradit. 

Jedničku svátečního víkendu si pro sebe získal Aquaman, který po třech týdnech ve světě konečně dorazil do Ameriky. Film stratuje s 67,4 miliony, a pokud připočteme limitované předpremiéry, tak jsme na nějakých 72 mega. Film přesně trefil 65milionové předpovědi studia WB, což je fajn, ale i přes dobrý marketing a silné celosvětově ohlasy nevylovil nic výrazně většího. To je trochu smůla. 

Film má tragický 2.2x násobitel, ale to není v prosinci žádná pohroma. Poslední tři vánoční Star Wars měly například 2.0x a nijak zle to nedopadlo. Spíš se předpokládá, že teď dorazili ve velkém hlavně komiksoví fandové, zatímco rodiny čekají až na ty pravé svátky. Skutečný násobitel tedy bude někde mezi 3.3x a 3.6x, což film posune jenom díky Vánocům k nějakým 250 mega z Ameriky. Film není pod takovým tlakem Warnerů, aby ta 300 musela být. Jistí je totiž zbytek světa, přesněji prozatímních 410 milionů, z čehož je 233 mega jen z Číny. Tenhle trh je ve statistikách trochu nadreprezentovaný, ačkoli Warneři odsud dostanou je čtvrtinu celé částky. Stavte se příští víkend před Silvestrem, teprve tehdy to sečteme nějak přesněji.

Kdo bude rozhodně potřebovat vánoční kasovní zázraky je Disney, který nasadil Mary Poppins se vrací... po 54 letech od muzikálové klasiky. Film je v kinech už pět dní, za víkend utržil 22 milionů, po připočtení zbývajícího týdne nějakých 31 milionů. To je hodně pomalý start a Poppinsová bude muset v kinech pobýt nějakou chvíli, aby se peníze vrátily. Tahle 130milionová produkce totiž utržila za pět dní tolik jako Čarovný les za premiérový víkend. A tenhle muzikál, shodou okolností taky od Roba Marshalla, stál 50 mega.

Jde v podstatě o Mary Poppins s novými herci a lepším vizuálním kabátkem. Emily Blunt podle kritiků film táhne, ale v rámci filmů jako Into the Spider-Verse, Aquaman nebo Bumblebee, které se snaží se "starými známými" dělat trochu netradiční věci v rámci značky, je Mary Poppins svojí oddaností originálu trochu anti-událost. Disnemu se tak peníze vrátí, ale zřejmě z pouze "obyčejného vánočního filmu". Mezinárodně zatím utrženo dalších 20 milionů.

Paramount poté nasadili Bumblebeeho a jen podle tržeb byste rozhodně neřekli, že jde o příspěvek do série Transformers. Film totiž debutuje jen s 21 miliony dolary, což první Transformers tehdy stihli za den. Ani tady dobré ohlasy neposunuly tržbu dál, každopádně film má šanci dát za celé svátky stovku z Ameriky. Na rozdíl od Mary Poppins jsou Transformers silná mezinárodní značka. Jenom v Číně se čeká start ve výši 70 mega a celkové globální tržby těsně pod půl miliardou. K tomu pomůže i fakt, že film byl na rozdíl od svých předchůdců výrazně levnější a režisér Travis Knight si vystačil jen se 135 miliony. Prozatím je mezinárodně utrženo 31 milionů.

STX nasadilo alternativnější program, kterým je rom-com Second Act s Jennifer Lopez. Rozpočet 16 milionů se zacelil předprodeji do zahraničí a na marketing se prý moc nedalo, takže debut 6,5 milionů je naprosto v klidu. Navíc jde přesně o ten typ filmu, u kterého budeme v lednu nevěřícně kroutit hlavou, až opustí kina s devítinásobkem premiéry. Mezinárodně utrženy další 4 miliony.

Robert Zemeckis přichází s hraně-loutkovým dramatem Welcome to Marwen a spousta kritiků ho hned hází na seznam nejhorších filmů roku. Film má určitě své kouzlo, ale zpackaný scénář a nulový divácký zájem výše zmiňované vánoční kouzlo rozhodně neprolomí. DreamWorks poslaly film do širokého nasazení a s 2,3 miliony vůči 40milionovému rozpočtu jde takhle ke konci roku o solidní propadák.

Starší filmy nevyhnutelně trpěly. Spider-Man: Into the Spider-Verse bude ale mít dostatek času po Vánocích, takže poloviční propad na 16,7 milionů nijak nevadí. Animovaný mistrovský kus, který jen čeká na jasného Oscara, má už 128 milionů + 17 milionů z Číny. The Mule je jasná vánoční volba pro zahořklý táty, kteří fakt nechtějí jít s ostatníma na Mary Poppins. Eastwoodovo pašerácké drama má za víkend 10 milionů a 36 mega z Ameriky. 

Smrtelné stroje spadly o brutálních, ale nepřekvapivých 77 % a druhý víkend pro ně bude asi posledním, kdy vydělají částku v milionech. S 1,7 milionem jsme na 12 mega z Ameriky. Stomilionová Jacksonova fantasy má celosvětově jen 54 milionů. O 70 % padlo i Once Upon A Deadpool a ve druhém víkendu má necelých 800 000 dolarů. Mládeži přístupná deadpoolovka utrží ve výsledku nějakých 6 milionů z USA a milion mezinárodně (mimo Čínu, kde se doufá ve velký zářez). Kolik asi dostal střihač? Zrodila se hvězda je jinak první film Warnerů, který tenhle rok zdolal v Americe 200 milionů. Studio mělo spoustu menších hitů (Debbie a její parťačky, Šíleně bohatí Asiati) nebo jejich filmy prorazily spíš v zahraničí (MEG, Ready Player One, Rampage). Hudební drama nakonec asi nedá 400 mega globálně, ale na to, že stálo 36 milionů... 

Zdroj: Forbes

Mary Poppins Returns

25.12.2018 | USA
Fantasy, Rodinný, Hudební
Info o filmu

Galerie: 6

Box Office: Aquaman drží DC nad vodou | Fandíme filmu Box Office: Aquaman drží DC nad vodou | Fandíme filmu Box Office: Aquaman drží DC nad vodou | Fandíme filmu Box Office: Aquaman drží DC nad vodou | Fandíme filmu Box Office: Aquaman drží DC nad vodou | Fandíme filmu Box Office: Aquaman drží DC nad vodou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest