Disney: Šéf společnosti o tom, proč propadly filmy V pasti času a Louskáček

Disney: Šéf společnosti o tom, proč propadly filmy V pasti času a Louskáček | Fandíme filmu
Kde se podle něj skrývají příčiny toho, že to nevyšlo?

Disney produkuje jeden hit za druhým. A mezi jeho velmi úspěšné projekty patří také hrané verze klasických příběhů. Ale ne vždy to vyjde. Příkladem budiž Louskáček a čtyři říše. Film, jehož rozpočet měl být někde kolem 130 milionů dolarů jich utržil přibližně 161 milionů, takže velmi prodělal (film se obvykle stává výdělečným, když utrží zhruba dvojnásobek svého rozpočtu + pár desítek milionů k tomu, aby se pokryly náklady na marketing). 

Nezabodoval ani jiný titul od Disneyho a to V pasti času. Rozpočet byl opět zhruba 130 milionů dolarů a tržby jen necelých 133 milionů - tedy ještě větší průšvih.

A prezident produkce Disneyho Sean Bailey má pro to vysvětlení:

"V pasti času byl ambiciózní námět. Jsem vděční Avě (Ava DuVernay, režisérka filmu, pozn. redakce) a obsazení. Nakonec hádám, že to byl opravdu obtížný kousek ke zfilmování. A ve finále to úplně nevyšlo. Louskáček je další obtížný námět. Ani kniha, ani balet nemají skutečně silnou nosnou dějovou linku, takže jsme se pokusili dát dohromady umělce s celosvětově nejkrásnější tvorbou a díky tomu natočit opravdu magickou věc pro rodiny. Zkusili jsme s to a spletli jsme se."

Je pěkné vidět, že si i Disney umí přiznat chyby. Ani jeden z filmů nebyl zrovna trefou do černého a účetní u Disneyho na ně asi nebudou vzpomínat s láskou. Ale i když oba projekty prodělaly minimálně desítky milionů, tak Disney se z toho lehce oklepe, v září tohoto roku se celosvětové filmové tržby této firmy vyšplhaly k 6,5 miliardám dolarů.

Zdroj: Deadline, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest