10 nejočekávanějších filmů roku 2019 podle diváků

10 nejočekávanějších filmů roku 2019 podle diváků | Fandíme filmu
Umístili se obvyklí podezřelí i pár milých překvapení. Stejně tak některé filmy nečekaně chybí.

Rok se pomalu uzavírá a k tomu kromě bilancování patří také vyhlížení. U nás na webu se určitě ještě podíváme na ty nejzajímavější projekty příštího roku, zatím se však pojďme podívat, které filmy nejvíc vyhlížejí samotní diváci. Přesněji řečeno jsme se zaměřili na uživatele IMDb. Obří mezinárodní databáze má nezměrné množství uživatelů po celém světě, takže se může při svém zkoumání pochlubit opravdu velkým vzorkem. Nejednalo se přitom o žádnou dobrovolnou anketu, ale databáze se rovnou podívala na návštěvnost jednotlivých profilů a tohle je mezi snímky roku 2019 deset vůbec nejnavštěvovanějších:

  1. Captain Marvel
  2. Avengers: Endgame
  3. X-Men: Dark Phoenix
  4. Once Upon a Time in Hollywood
  5. The Irishman
  6. It 2
  7. Skleněný
  8. Joker
  9. Aladin
  10. Hellboy

Výběr to není špatný, ale je zároveň patrné, že metodika IMDb má svoje limity. Zjevně jde o filmy, na které jsou lidé skutečně zvědaví. Umístění Avengers až na druhé příčce nicméně naznačuje, že na IMDb se na chystané projekty dívali minimálně do určité míry sváteční diváci, kteří pravidelně nesledují filmové novinky a alespoň část z nich chce zkrátka a dobře zjistit, o čem vlastně očekávané filmy budou. Na Avengers 4 je samozřejmě zvědavé ohromné množství lidí, ale mezi očekávanými filmy lze snadno pochopit, že o Captain Marvel si bude daleko víc „laiků“ hledat informace, protože zkrátka a dobře nevědí, o jakou hrdinku se jedná.

Hodně potěší, že se diváci vedle klasických velkofilmů zajímají o menší produkci, tedy o snímky jako jsou The Irishman, Once Upon a Time in Hollywood či Skleněný. I když stomilionový Irishman samozřejmě zas až tak malou záležitostí není, nicméně pořád je to charakterní drama, kde se obří rozpočet investoval do digitálního omlazení herců, nikoliv do velkolepých přestřelek ve vesmíru. Pokud jde o překvapení z chybějících filmů, tak nejvíc do očí trknou asi Star Wars: Epizoda IX, u těch by člověk předpokládal, že se do desítky nejvyhledávanějších vejdou.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest