Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme?

Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
Co nám naznačil první film a o čem se rozpovídali samotní tvůrci.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

A pak samozřejmě může být problematické, pokud Shin na stopu Atlantidě přivede Black Mantu. Ten sám o sobě také není kdovíjak světoborným záporákem. Žene ho čistě pomsta, navíc zcela iracionální – S otcem si dobrovolně zvolili riskantní „povolání“ vraždících a loupících pirátů. Otec hodně dlouho unikal nevyhnutelnému, a když se to jednou nepovede, tak Juniora samozřejmě nenapadne nic lepšího, než za svoje špatné životní volby vinit Aquamana a věnovat všechnu energii odplatě. V prvním filmu se mu nezdařila, tak kdo ví, třeba by se napodruhé pokusil výrazně posílit svůj arzenál, nebo k hrubé síle přidat důmyslnější plánování. Minimálně jako fyzický oponent Black Manta celkem fungoval a jako doplňující zpestření by mohl fungovat i napodruhé.

V prvním filmu byl hlavním záporákem Arthurův nevlastní bratr Orm. Ten přežil a zatím není zřejmé, jak se zachová. Zda prohlédne a postaví se na bratrovu stranu nebo bude usilovat také o pomstu. Teoreticky by mohla mít dvojice podobně nejednoznačný vztah, jako mají u Marvelu Loki s Thorem. Ormův představitel Patrick Wilson se domnívá (čistě jako fanoušek, bližší informace nemá), že i kdyby bratři našli společnou řeč, jsou tak rozdílní, že dříve či později vždycky přijde něco, na čem se neshodnou a potenciální konflikt je na spadnutí.

Hlanvím kamenem úrazu může být Arthurovo kralování. Nezná pravidla, tradici a zvyklosti podmořského světa. Není léty proškolený manažer nebo diplomat. Vlastně má jen minimum vůdčích kvalit: Dobré srdce, touhu pomáhat a vojevůdcovské schopnosti. Sám James Wan se domnívá, že Aquaman bude panovat po svém a pravidly si hlavu příliš zatěžovat nebude. Takový postup s sebou samozřejmě nese potenciální potíže, zvlášť, pokud by opravdu na obzoru měla být otázka většího kontaktu s nadmořským světem.

Dál se jistě bude vyvíjet vztah s Merou. Ano, došlo sice na první polibek, ale to bylo v rámci divokého vývoje událostí. Postavy nadále jsou značně odlišné, obě mohou být vytížené vlastními problémy a Meřin otec Nereus také může věci komplikovat. Namlouvání je navíc ve filmech (zvlášť v těch přímočarých) většinou o dost zábavnější, než vztahy, a tak by asi nepřekvapilo, kdyby kolem sebe dvojice i v dalším filmu stále ještě kroužila.

A pak je tu ještě několik drobností. Murk je v komiksech pravidelnou postavou a ve filmu nezemřel – na poslední chvíli se zachránil strčením hlavy do záchodu. Na plátně by ještě mohl hrát nějakou roli. Trenchové sice ve snímku následovali majitele trojzubce, ale pokud by tyhle krvežíznivé bestie ještě měly způsobit nějaké potíže, opět by to překvapilo asi málokoho. Pak je tu skutečnost, že pod mořem žijí obří nestvůry a kdesi pod zemskou kůrou existuje celý vnitřní svět, ala „Cesta do středu Země“, to by rozhodně byla oblast hodná prozkoumání. Kdo ví, třeba právě tohle je místo, kde sídlí sedmé království. Vzpomeňte si, že ve filmu se neustále mluví o sedmi královstvích, viděli jsme jich nicméně jen šest. Pokud si dvojka zachová dobrodružnou povahu prvního filmu, tak hledání ztraceného podvodního národa by jistě bylo tou správnou výpravou do dálek, jaká by diváky bavila.

Napadá vás cokoliv dalšího, co bychom v pokračování mohli vidět? Dejte vědět v komentářích. Na další stránce si můžete přehrát několik scén z filmu a v galerii najdete artworky z Aquamanových příprav.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 10

Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest