Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme?

Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
Co nám naznačil první film a o čem se rozpovídali samotní tvůrci.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Aquaman je pro Warner úspěchem. Průměrná známka 6/10 na Rotten Tomatoes (agregátor recenzí) je výrazně lepší, než u většiny předchozích DC filmů. A v pokladnách si také snímek nevede špatně. Mezinárodně zatím utržil 322 milionů dolarů a ve Spojených státech se během prodlouženého svátečního víkendu očekává tržba až 125 milionů. Do konce roku by Aquaman teoreticky mohl překonat tržby Justice League a přitom byl výrazně levnější. To samozřejmě znamená jediné: Pokračování je nevyhnutelné.

Vzhledem k silným předpovědím začal šéf skupiny Warner Bros. Toby Emmerich o dvojce pomalu jednat. Zatím jde o hodně rané diskuse, ještě nebyl najatý scenárista nebo režisér. James Wan, režisér jedničky, v rozhovorech mluví opatrně. O případném pokračování zatím nechce příliš mluvit, aby nic nezakřikl. Neví, jaké má Warner do budoucna plány, ale líbí se mu, že dává příležitost méně známým postavám, a že každý film má specifický styl. Když se ho novináři zeptali, zda by chtěl mít na budoucnost filmového světa DC celkově větší vliv, tak odpověděl, že je z natáčení opravdu unavený a chce si především oddechnout a ne se stresovat filmy jiných tvůrců.

Aquaman byl opravdu nacpaný k prasknutí nejrůznějšími nápady, motivy, dějovými linkami a postavami, protože si Wan říkal, že podobná příležitost se taky už nemusí opakovat, a tak chtěl na plátně fanouškům postavy ukázat co nejvíc jejich oblíbených věcí. Jedna sekvence ale byla přeci jen ze scénáře vyškrtnutá, tak se na ni pojďme podívat, třeba něco podobného dostane v budoucnu ještě šanci.

Po tom, co Arthur prohrál svůj souboj s Ormem, měl být uvržený do jakési podmořské kobky, do věznice, kde byly zavřené nejrůznější příšery a známí padouši z Aquamanových komiksů a hlídkovali tam strážní se žraločími hlavami. Mera mu odtamtud pomáhala uprchnout a on sám musel přiložit ruku k dílu. Utkal se s piraním mužem a bodl jednoho ze strážných, takže když se mu začala řinout krev, ostatní se na něj vrhli jako...jako žraloci. Sám Wan měl pocit, že by scéna byla přeci jen už příliš silnou kávou, nicméně v dokončeném filmu ukázal celou řadu sekvencí utržených ze řetězu a u diváků to prošlo, tak třeba se obdobný nápad někdy v budoucnu ještě vynoří.

Co dalšího můžeme v pokračování očekávat? Zcela otevřeně do budoucnosti odkazuje potitulková scéna, ve které poraněného Black Mantu najde profesor Shin (Randall Park). Ten je posedlý hledáním Atlantidy a chce dokázat světu, že není blázen. V jakém ohledu může fungovat jako záporák? Nezdá se, že by měl nějaké mocenské choutky nebo chtěl někomu ublížit. Problematické může být nicméně už to, že hrozí odhalení Atlantidy, zvlášť, pokud chce zůstat skryta nebo v rámci podvodní společnosti nepanuje ve věcech kontaktu s pevninou shoda. A i kdyby odhalení Atlantidy nezpůsobilo konflikt pod hladinou, kdo ví, jak s takovou informací naloží suchozemci.

Další kapitola »

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 10

Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu Aquaman: Pokračování už se připravuje. Co o něm víme? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest