Box Office: Aquaman v čínských mořích

Box Office: Aquaman v čínských mořích | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
The Mermaid je dodnes jedním z nejúspěšnějších čínských filmů, takže Jason Momoa neměl problém udělat podobný dojem.

Čína brzy bude největším kasovním trhem světa, a tak není divu, že Warneři vyslali Aquamana, aby se tam osmělil než odstartuje za dva týdny v USA. Byl to tah veskrze úspěšný, protože superhrdina tam debutoval během jednoho víkendu s 94 miliony dolary. Pro Warnery jde o nejlepší start studia, o třetinu lepší než Ready Player One s 62 mega, pro Čínu i o nejlepší prosincový start tohoto roku, kdy se po přepočtení zdolal Mojin: The Lost Legend. Celkově o čtvrtý nejlepší komiksový debut za posledními dvěma Avengers a Venomem.

Těch 94 milionů by byla i nejlepší prosincová tržba v Americe, mimo posledních dvou Hvězdných válek a Rogue One. Vyhlídky jsou velice nadějné, divákům se nejnovější DC kousek líbí rozhodně víc než Justice League (v recenzeních padají osmičky a devítky.), jejíž chudý násobitel 1.7x by film i tak dostal na nějakých 160 milionů. Aktuálně se ale spíš očekává něco mezi 175 - 200 miliony. Filmu jen Čína stačit nebude, ale tenhle start může trochu snížit tlak na americký trh nebo dalších 40 zahraničních trhů příští týden.

Ani Smrtelných strojů se američtí diváci ještě nedočkali, ve světě ale už film vyšel a nasbíral tam 18 milionů dolarů. Universal hodně sází na zahraniční tržby, protože se čeká dost slabý domácí start. První peníze jsou celkově lepší než kupříkladu debuty takových Labyrintů, takže naděje pro producentsky zaštítěnou novinku Petera Jacksona zůstává. Pořád to ale stálo 100 milionů, což by mohl být kámen úrazu. 

Do 1000 kin znovu zavítal Schindlerův seznam, aby oslavil svoje 25. výročí. Tržba 551 000 dolarů je hodně slabá, ale o peníze určitě nešlo. Jeden z nejlepších Spielbergových filmů rozhodně není předvánočním druhem zábavy.

Dorazilo hodně limitovaných novinek. Marie, královna skotská se hrála ve čtyřech kinech v LA a NY. Dobové drama se Saoirse Ronan a Margot Robbie utržilo 200 000 dolarů, což je solidní výsledek podobný Nejtemnější hodině. Gary Oldman coby Churchill stihl před rokem 56 mega, což se tady opakovat asi nebude, vzhledem k tomu, že film není tak "buzzy" a bude muset soupeřit s Favoritkou.

Vox Lux s Natalií Portman o dívce, která přežila střelbu ve škole a stala se poté přes noc popovou megastar, odstartovalo v šesti kinech se 161 000 dolary. Film prý není úplně skvostný, takže se o něm asi bude víc psát než aby se na něj chodilo. Poslední kousek je Ben Is Back s Julií Roberts a Lucasem Hedgesem, který ve čtyřech kinech utržil 81 000 dolarů. I tady je konkurence silná, Beautiful Boy se Stevem Carellem je stále v kinech, stejně tak další Hedgesův film, Boy Erased.

Venom jinak překonal 850 milionů globálně. V Americe je na 212 milionech, zatímco v Číně na 268 mega a bude se tam hrát do půlky ledna. Grindelwaldovy zločiny jsou nad 568 miliony. V Americe i Číně jsou tržby zklamáním (145 / 57 milionů), ve zbytku světa se ale na kouzelnické příběhy stále chodí. Raubíř Ralf a internet ještě jednou ukradl první příčku kasovního žebříčku s 16 miliony. Disneyovka spadla o 37 %, což není špatné, a usadila se na 140 milionech v Americe. Globálně 258 milionů.

Grinch má v pátém víkendu 15 milionů a s rozpočtem 75 mega to vánoční animák dotahuje na 322 milionů celosvětově. Creed II je po třech týdnech na 96 milionech a 119 milionech globálně. Trojka určitě bude. Pokračování se rozhodně nedočkáme u Robina Hooda, který ve třetím týdnu zvládl jen 3,3 miliony a s 65,7 miliony globálně jde o pěkný vánoční propadák. 

Zdroj: Forbes

Smrtelné stroje

14.12.2018 | USA
Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Aquaman v čínských mořích | Fandíme filmu Box Office: Aquaman v čínských mořích | Fandíme filmu Box Office: Aquaman v čínských mořích | Fandíme filmu Box Office: Aquaman v čínských mořích | Fandíme filmu Box Office: Aquaman v čínských mořích | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest