Šíleně bohatí Asiati: Zbytek světa film miluje, ale v Číně jde o propadák

Šíleně bohatí Asiati: Zbytek světa film miluje, ale v Číně jde o propadák | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Tak to je nečekané.

Není žádným tajemstvím, že Hollywood se zrovna nežene do filmů, ve kterém by některou z hlavních rolí měli asijští herci. Proto jako blesk z čistého nebe působila romantická komedie Šíleně bohatí Asiati, ve které bylo k vidění kompletně asijské obsazení. 

Napjatě se tak očekávalo, jak si film povede. Odpověď je - skvěle, protože při rozpočtu 30 milionů dolarů film po celém světě posbíral skoro 238 milionů dolarů. Kromě toho se dočkal velmi pozitivních názorů recenzentů. 

Jednoduše se z filmu vyklubal překvapivý hit. A věřilo se, že až bude uveden v Číně, která si vybudovala pozici velmi důležitého filmového trhu, uvidíme další velmi sympatické ekonomické výsledky.

Přece jen, stačí, aby se ve filmu objevila vedlejší asijská postava a čínští diváci se ženou do kin ve velkém, natož, když je obsazení pouze asijské. 

Ovšem, přišla studená sprcha. Film měl v Číně premiéru během uplynulého víkendu a odstartoval překvapivě špatně. Skoro až katastrofálně. Umístil se až na osmém místě v žebříčku nejnavštěvovanějších filmů a utržil pouhých 1,2 milionů dolarů

Samozřejmě se ihned začalo řešit, co by mohlo být důvodem. Svou roli jistě sehrálo to, že byl film v Číně uveden až nějaké čtyři měsíce po premiéře v USA a údajně mělo vliv také to, že se některým divákům nelíbily stereotypy, které se týkají Asiatů.

Ať tak nebo tak, je poměrně zajímavé, že se očekávalo, že film zaboduje v asijských státech, zatímco v USA to jisté nebylo, ale výsledek je takový, že v Severní Americe byly premiérové tržby 26,51 milionů dolarů, zatímco na druhém největším filmovém trhu a to Číně pouhých 1,2 milionů dolarů. 

Možná to nakopne distributory k tomu, aby premiéry filmů v Číně tak dlouho neoddalovali.

Zdroj: THR, BoxOfficeMojo

Galerie: 3

Šíleně bohatí Asiati: Zbytek světa film miluje, ale v Číně jde o propadák | Fandíme filmu Šíleně bohatí Asiati: Zbytek světa film miluje, ale v Číně jde o propadák | Fandíme filmu Šíleně bohatí Asiati: Zbytek světa film miluje, ale v Číně jde o propadák | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest