Aquaman: Podle prvních reakcí novinářů "nejlepší marvelovka od DC"

Aquaman: Podle prvních reakcí novinářů "nejlepší marvelovka od DC" | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Zahraniční novináři se podělili o první dojmy z Aquamana. Jaké očekáváme tržby? K tomu nejnovější spoty.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Jason Momoa nicméně sklízí v hlavní roli univerzální chválu. Mluví se o nejlepším výkonu jeho kariéry, o tom, že je pro materiál ideální a dokonale ztělesňuje ležérního, potřeštěného Aquamana. Za druhou největší hvězdu je označován režisér James Wan, který zcela jednoznačně otiskl do snímku svůj rukopis, svou vizi. Podařilo se mu vystavět ohromný svět, s velikánskou mytologií. Máme čekat vizuální orgie, kdy skutečně mají sedět srovnání se Star Wars či Pánem prstenů. Vzhled podvodního světa chválí prakticky všichni, stejně tak všechny možné podmořské kreaturky, skvělé akční scény točené (zdánlivě) na jeden záběr a ambiciózní podvodní bitvy. A co je pozitivní, jde o první DCEU film, kde závěrečná akce nenudí, ale upřímně se pokouší trumfovat všechno, co přišlo před tím.

Zdá se tedy, že i přes jisté nedostatky by měl Aquaman diváky potěšit. Nebo minimálně ty, kteří jej přijmou takového jaký je a nebudou v něm hledat něco jiného. Na příznivce seriózních, vážných komiksovek asi čeká zklamání.

PS: Přes jistou dávku optimismu se sluší připomenout, že první reakce Justice League také nevypadaly úplně zle...

Uvidíme, jak se vcelku pozitivní Aqumanovo přijetí promítne na tržbách. Prvotní zprávy hovoří o tom, že během prvního dne předprodeje překonal v americké síti Fandango nedávného Venoma. Pokud bychom vycházeli z této informace, mohl by se Aquaman během úvodního víkendu pohybovat někde kolem stovky milionů dolarů, což by jej řadilo někam na úroveň Wonder Woman, Justice League, Iron Mana či Winter Soldiera. Pak už by záleželo na diváckých doporučeních, zda se Aquaman v kinech udrží (jako Wonder Woman) nebo rychle padne (jako Justice League).

V galerii najdete fotky ze slavnostní premiéry a níže také porci nejnovějších TV spotů.

V komiksech je Aquaman známý pod občanským jménem Arthur Curry, je synem lidského strážce majáku a šlechtičny z Atlantidy, bájné podvodní říše obývané mořským národem s nadlidskými silami. Díky královské krvi a dvojímu původu získává Arthur během dospívání schopnosti, které Atlanťany dokonce převyšují. Je dokonalý plavec, dokáže dýchat pod vodou a ovládat vodní živočichy. Díky dlouhým pobytům v hlubinách je zvyklý odolávat obrovským tlakům, takže je jeho tělo jen těžko zranitelné a vládne silou, která se blíží nejmocnějším superhrdinům v DC Universe.

Jeho trojzubec je mocná magická zbraň, která dovede zranit i ty nejmocnější protivníky. Na druhou stranu Aquaman při pobytu na souši postupně slábne a vždycky patřil mezi vysmívané hrdiny, díky nepraktickým schopnostem (komunikace s vodními tvory) a tak trochu zženštilému vzhledu. Moderní komiksy z něj však udělaly ošlehaného mořského vlka s harpunou místo useknuté ruky a složitou, zajímavou osobnost, která má komplexy z toho, že ji veřejnost nebere vážně. Kromě toho, že se Arthur stává během života králem Atlantidy a sedmi oceánů, je také jedním ze zakládajících členů Justice League. Aquamana ztvární Jason Momoa, jeho vytouženou Meru Amber Heard, dvorního rádce Vulka Willem Dafoe, záporáka Ocean Mastera Patrick Wilson. Režíruje James Wan, film má premiéru naplánovanou na 20.12. 2018.

Zdroje: Fandango, Twitter I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII, XIII, XIV, XV, XVI, XVII, XVIII, XIX, XX, XXI

« Předchozí kapitola

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 12

Aquaman: Podle prvních reakcí novinářů "nejlepší marvelovka od DC" | Fandíme filmu Aquaman: Podle prvních reakcí novinářů "nejlepší marvelovka od DC" | Fandíme filmu Aquaman: Podle prvních reakcí novinářů "nejlepší marvelovka od DC" | Fandíme filmu Aquaman: Podle prvních reakcí novinářů "nejlepší marvelovka od DC" | Fandíme filmu Aquaman: Podle prvních reakcí novinářů "nejlepší marvelovka od DC" | Fandíme filmu Aquaman: Podle prvních reakcí novinářů "nejlepší marvelovka od DC" | Fandíme filmu Aquaman: Podle prvních reakcí novinářů "nejlepší marvelovka od DC" | Fandíme filmu Aquaman: Podle prvních reakcí novinářů "nejlepší marvelovka od DC" | Fandíme filmu Aquaman: Podle prvních reakcí novinářů "nejlepší marvelovka od DC" | Fandíme filmu Aquaman: Podle prvních reakcí novinářů "nejlepší marvelovka od DC" | Fandíme filmu Aquaman: Podle prvních reakcí novinářů "nejlepší marvelovka od DC" | Fandíme filmu Aquaman: Podle prvních reakcí novinářů "nejlepší marvelovka od DC" | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest