Box Office: Raubíř Ralf a Creed to natřeli Robinu Hoodovi

Box Office: Raubíř Ralf a Creed to natřeli Robinu Hoodovi | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Venom překonal celou řadu podstatně slavnějších komiksových bratříčků.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Hlavní novinkou v amerických kinech je tento týden Raubíř Ralf a internet, který usiloval o rekord Díkůvzdání (pětidenní volno). V severoamerických pokladnách utržil za celé svátky 84,5 milionu dolarů. (Za víkend to dělalo 55,6 milionu). První příčku nicméně strále drží Ledové království, které před pěti lety utržilo rovnou 93 milionů. Rodinné svátky má Disney pod palcem dlouhodobě – z vrchních dvaceti nejlepších Díkůvzdání studiu náleží plných patnáct. Jednička Wreck-it-Ralpha za úvodní (nesváteční) víkend utržila 49 milionů, takže by pokračování mělo být na dobré cestě k tomu, aby svého předchůdce překonalo. Stačí mu k tomu pokořit částku 471 milionů. Zatím je celosvětově Ralf na 125 milionech.

Na druhém místě Creed II, který během pětidenního volna utržil 55,8 milionu. To je sedmé nejlepší Díkůvzdání v historii a nejlepší výkon pro hraný snímek. Za víkend druhý Creed utržil 35 milionů, což je o šest milionů lepší výkon než v případě prvního Creeda. Pokořit celosvětových 173 milionů prvního filmu by mělo být reálné, avšak pokořit 300 milionů Rockyho IV, to zatím působí jako nedostižný sen, i když se vrátila postava Ivana Draga, představená poprvé právě v Rockym IV. Na spin-off s novou postavou si nicméně Creed vede nesmírně dobře.

Kdo si naopak vede mizerně, je nový Robin Hood. Jak jsme vás před nedávnem informovali, u kritiků snímek pohořel a diváky zjevně také nelákal. Za pět dní film zvládl utržit jen 14 milionů, což je při 100milionovém rozpočtu katastrofa. Za víkend novinka utržila jen 9 milionů, přičemž Robin Hood s Kevinem Costnerem v roce 1991 zvládl 25 milionů (bez započtení inflace) a Robin Hood Ridleyho Scotta 36 milionů. Z toho se nicméně stal také propadák, protože stál 200 milionů a utržil jen 320. Podobně bídně dopadl loňský Král Artuš – 175 milionů rozpočet, 15 milionů za úvodní víkend, 148 milionů celosvětově. Člověk by čekal, že se studia poučí a přestanou do historických akčňáků lít obří peníze (a mizerné scénáře), nicméně vidina známé značky, za kterou nemusí platit autorská práva, je asi příliš lákavá. Celosvětově zatím nový Robin Hood utržil 22,9 milionu a účetní z Lionsgate by na něj nejspíš nejraději už teď zapomněli.

Poslední výraznou novinkou prodlouženého víkendu je The Favourite. Svérázné kostýmní drama, o kterém se mluví jako o jednom z favoritů nadcházejících Oscarů. Snímek byl zatím uveden ve čtyřech kinech, kde už utržil 420 tisíc dolarů. To dělá v průměru 105 tisíc na projekci, což je nejlepší průměr letošního roku a 24. nejlepší průměr v historii. Příští víkend se snímek pomaličku začne rozšiřovat do většího množství sálů, tak uvidíme, jak si povede. Komerční úspěch je (ať se nám to líbí nebo ne) jedním z kritérií, ke kterému část oscarové akademie při hlasování přihlíží.

Další kapitola »

Venom

16.09.2005 | USA
Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 8

Box Office: Raubíř Ralf a Creed to natřeli Robinu Hoodovi | Fandíme filmu Box Office: Raubíř Ralf a Creed to natřeli Robinu Hoodovi | Fandíme filmu Box Office: Raubíř Ralf a Creed to natřeli Robinu Hoodovi | Fandíme filmu Box Office: Raubíř Ralf a Creed to natřeli Robinu Hoodovi | Fandíme filmu Box Office: Raubíř Ralf a Creed to natřeli Robinu Hoodovi | Fandíme filmu Box Office: Raubíř Ralf a Creed to natřeli Robinu Hoodovi | Fandíme filmu Box Office: Raubíř Ralf a Creed to natřeli Robinu Hoodovi | Fandíme filmu Box Office: Raubíř Ralf a Creed to natřeli Robinu Hoodovi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest