Box Office: Grindelwaldovy tržby

Box Office: Grindelwaldovy tržby | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Není to nový Harry Potter, ale fanoušci kouzelnickou sérii drží, hlavně ti evropští. 

Hlavním filmem víkendu jsou bezesporu Fantastická zvířata 2: Grindelwaldovy zločiny, která nevkročila do kin s kdovíjak skvostnými recenzemi, fandové ale novou kouzelnickou sérii podrželi a film utržil 62 milionů dolarů. Je to propad oproti 75 milionům jedničky, to se ale dalo u sequelu očekávat. Pokud ale film bude držet zahraniční diváky, tak snižující se americké tržby jsou zanedbatelné. V zámoří se totiž startovalo se 191 miliony a film tak debutoval s globálními 253 mega.

Film v Americe dvoustovky rozhodně nedosáhne, ale i násobitel Twilight seqelů 2.7x, ke kterým se Fantastická zvířata kasovně blíží, zajistí filmu okolo 700 mega celkově. Znovu, je to propad oproti 814 milionům jedničky, ale nic hrozného. Budoucí problém, který musí Warneři řešit, je absence "normálních" diváků a čínských diváků. Ty film očividně vůbec netáhne. Nebyl by to ani tak problém trilogie, ale u série, která se chystá s pěti díly a je tak přesycená událostmi, postavami a zvraty, to není nic, co by měla J. K. Rowling přehlížet. Pokud tedy po tomhle scenáristickém fiasku dostane ještě příležitost a neobsadí pouze post výkonné producentky.  

Druhou novinkou je rodinné drama Instant Family, ve kterém si Mark Wahlberg a Rose Byrne adoptují rovnou trojici dětí. Start je 14,7 milionů, což není vzhledem k 48milionovému rozpočtu nic extra. Film ale hodně sází na silnou výdrž ve stylu Zrození šampióna nebo (Ne)obyčejného kluka. Hodně tedy záleží na tom, jestli budou rodiny mluvit o filmu pozitivně a nalákají ostatní, jinak by to byl pro Paramount další propadák, který následuje jejich docela silnou sezónu odstartovanou Tichým místem a zakončenou Mission: Impossible 6

Ještě smutnější osud ale potkal Vdovy, remake staršího BBC seriálu o vdovách gangsterů, které se rozhodnout splatit dluh svých mrtvých manželů jak jinak než zločinem. Hvězdně obsazený heist film natočil Steve McQueen (12 let v řetězech) a spolunapsal s Gillian Flynn (Zmizelá, Ostré předměty). Recenze jsou parádní, oscarový potenciál ale zřejmě zazdili diváci, když nechali tento víkend v kinech jen 12,3 milionů. Foxové opět nasazují film, po kterém se volá, ale nikdo na něj nepřijde, tím pádem to Akademii nezajímá. Hodně se čekalo, že Disney odkoupil Fox právě kvůli alternativním filmům, které vycházeli po boku X-Menů a sci-fi kousků. S takovými výkony se je ale asi nikomu nevyplatí produkovat. 

V limitovaném nasazení se trochu ozkouší drama Green Book, které vtipnou a lidskou formou pojednává o americké rasové otázce, když musí Viggo Mortensen coby italský řidič doprovodit známého černošského pianistu Mahershalu Aliho na jeho koncertním turné. Z 25 kin padlo 313 000 dolarů. Nedávné Hate U Give utržilo při limitované premiéře víc a stejně se nechytlo, takže moc nadějí nechovejte. 

Co nového u starších filmů? Venom je stále událostí pro Čínu, ve druhém víkendu na něj přišlo jen o polovinu méně diváků a utržil tam tak 51 milionů, což je na čínské poměry dost parádní výkon. Ještě když nejde o animák. Film tak utržil v Číně 207 milionů, v Americe za celé nasazení "jen" 210 mega. Globálně je tak na 780 milionech. Bohemian Rhapsody se také drží obstojně. V Americe nově 15,7 milionů, což dělá 128 mega ze Států. V zahraničí se taky projekce nestačí zastavovat a už se odsud stihlo 256 milionů. Dohromady teda 384 milionů. Příští rok životopis o Eltonu Johnovi, producenti jsou už určitě natěšení.

Grinch spadl o dobrých 43 % dolů na 38 milionů. Animák má tedy 126 milionů po deseti dnech a globálně se blíží ke 152 milionům. Zato Louskáček a čtyři říše se už jen trápí. Ve třetím víkendu 4,6 milionů a z Ameriky ve výsledku 44 milionů. Taková vánoční rarita, která utrží víc v zahraničí než v Americe. Současných 116 milionů globálně je ale vůči 130milionovému rozpočtu vlastně nijakých. Ostře spadl i Overlord, který má ve druhém víkendu 4 miliony, a Dívka v pavoučí síti s 2,5 miliony. Paragáni proti nacistům mají necelých 18 mega z Ameriky (celosvětově 32 milionů), Lisbeth jenom 13 mega (26 celosvětově).

Zdroj: Forbes

Widows

16.11.2018 | USA, Velká Británie
Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Grindelwaldovy tržby | Fandíme filmu Box Office: Grindelwaldovy tržby | Fandíme filmu Box Office: Grindelwaldovy tržby | Fandíme filmu Box Office: Grindelwaldovy tržby | Fandíme filmu Box Office: Grindelwaldovy tržby | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest