Co všechno odhalují chystané minisérie o budoucnosti Marvelu

Co všechno odhalují chystané minisérie o budoucnosti Marvelu | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Jaký vliv mají minisérie na Avengers 4, na další filmovou nabídku Marvelu, či na Netflix. Podrobný rozbor velkého kroku přehledně, na jednom místě.
  1. Kapitola č.1
  2. Spoilery pro Avengers 4
  3. Filmová skladba 4. fáze Marvel Cinematic Universe
  4. Osud Captaina Ameriky a dalších současných protagonistů
  5. Místo pro X-Meny
  6. Proč zrovna minisérie na streamovací službě
  7. Budoucnost Marvel seriálů
  8. Bude to konečně provázané?

Proč zrovna minisérie na streamovací službě

Proč se postavy dočkaly minisérií? Důvodů může být hned několik. Oficiálně Kevin Feige říká, že na Disneyho streamovací službu zamíří příběhy, které potřebují na odvyprávění víc čas. (Zároveň ujišťuje, že filmy budou vznikat i nadále). To je legitimní argument. Pokud by se například příběh se Scarlet Witch inspiroval komiksovou řadou House of M, kde Wanda postupně propadá šílenství, tak by dostatek času na prokreslenou psychologii skutečně nejspíš byl přínosnější, než velkolepé efekty v kině (o ty navíc tak docela nepřijdeme, protože rozpočet nemá být malý). Publikum v domácím prostředí navíc v současnosti dramatické příběhy daleko lépe přijímá, zatímco do kina publikum chodí často spíš „vypnout“.

Podobně propracované, dramatické příběhy by ale samozřejmě šlo vyprávět i s Iron Manem či Doktorem Strangem. Je tedy jen na nás, nakolik budeme při nahlížení na Feigeho argument cyničtí – Když od odhlédneme od šéfovýh vzletných slov, tak Marvel buď na streaming poslal hrdiny, u kterých je dramatický potenciál jejich předností, anebo (a to spíš) tam prostě poslal svoje „béčka“, kterým nevěří, že by samostatný film utáhly. Proč jim vůbec samostatné série dopřávat? Důvodů může být hned několik. 1) V kinech postavy velkou parádu neudělají, ale když je ta možnost, proč je ještě nevyužít. 2) Herci měli ještě dlouhé kontrakty, ale Marvel nevěděl jak je uplatnit ve filmech a potřeboval je zužitkovat jinak. 3) Disney zavelel, že Marvel prostě musí dodat na novou streamovací službu nějaký obsah a seriály v současnosti na online půjčovnách bodují víc než filmy. 4) Nikdo neví, jaké budou návyky diváků v budoucnu, a tak se i Marvel v tichosti připravuje na variantu, že diváci budou konzumovat obsah hlavně z domova a studio nechce, aby mu v tomhle trendu ujel vlak. Platit samozřejmě může několik možností zároveň.

Otázka je, proč Disney nechá na svou novou službu seriály vyrábět Kevina Feigeho a jeho filmovou sekci a nikoliv seriálovou sekci Jepha Loeba. Třeba takový Daredevil nebo Legion vůbec nejsou špatné zboží a ukazují, že seriálová sekce dobrou věc vyrobit umí – rozhodně to není všechno řadová seriálová výroba, jako Agents of S.H.I.E.L.D. nebo Gifted. (V případě seriálové tvorby dohlíží Marvel na seriály s X-Meny už teď, i když nejsou navázané na svět Marvelu). Disney ale zřejmě na svojí službě chce nabídnout něco opravdu výjimečného a prémiového, aby mohl Netflixu konkurovat se vší pompou. A záležitosti jako hraný seriál ze světa Star Wars či minisérie s marvelovskými hrdiny známými z kina, to by mohl být přesně ten prémiový obsah.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Galerie: 5

Co všechno odhalují chystané minisérie o budoucnosti Marvelu | Fandíme filmu Co všechno odhalují chystané minisérie o budoucnosti Marvelu | Fandíme filmu Co všechno odhalují chystané minisérie o budoucnosti Marvelu | Fandíme filmu Co všechno odhalují chystané minisérie o budoucnosti Marvelu | Fandíme filmu Co všechno odhalují chystané minisérie o budoucnosti Marvelu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest