Aquaman: Proč se herci nesměli potit a další zajímavosti

Aquaman: Proč se herci nesměli potit a další zajímavosti | Fandíme filmu
Tvůrci a herci se rozpovídali. K tomu nejnovější TV spot.

Americký magazín Total Film dostal možnost promluvit s tvůrci a herci Aquamana. Co zajímavého jsme se dozvěděli?

  • Jedna z nejtěžších věcí natáčení? Filmaři chtěli nabídnout divákům Aquamanův klasický kostým. V takové podobě, aby byl stále k rozeznání, ale zároveň aby se jednalo o moderní verzi, které se nebudou fanoušci smát, tak jako zeleno-oranžovému trikotu, který byl v komiksech dlouhá léta čtenářům pro legraci. Brnění je každopádně podle Momoy strašně nepohodlné. Všude dře, a když pod ním má namalované nějaké filmové tetování, tak se to tetování začne hodně rychle stírat.
  • Většina filmu se odehrává pod vodou. Když už režisér James Wan přišel s podvodním světem, tak si jej chtěl řádně užít. Když se přeci jen podívali hrdinové na souš, tak Wan chtěl, aby to byla alespoň netradiční místa, jako je romantická vesnička na Sicílii, kterou jsme viděli v trailerech.
  • Vedlejšího záporáka Black Mantu motivuje pomsta. A jeho představitel Yahya Abdul-Mateen II tvrdí, že ta pomsta je pochopitelná a diváci se do ní dokážou vcítit. Herec si v kostýmu připadal okamžitě nezničitelně, takže má být uvěřitelné, že bude pro Aquamana důstojným soupeřem.
  • Patrick Wilson chtěl být v roli záporáka Ocean Mastera důstojným soupeřem Jasonu Momoovi taktéž. Proto nabral kvůli roli deset kilo svaloviny. Herec také vysvětluje, že je mu jedno, jestli diváci Orma budou mít rádi, ale je pro něj důležité, že jeho chování je pochopitelné.
  • Co Jamese Wana k Aquamanovi přilákalo? Prakticky každého známějšího superhrdinu už jsme viděli, alespoň jako seriál. Aquaman byl prakticky netknutý, proto v něm Wan cítil příležitost natočit něco opravdu nového a neokoukaného.
  • Když se Wana zeptáte, zda bylo těžké ukočírovat Momou, tak řekne že ne – měl přece v jednom film na starost najednou The Rocka a Vina Diesela.
  • Všechny podvodní scény se točily na suchu. Aby bylo možné vytvořit uvěřitelnou iluzi, že jsou postavy pod vodou, museli být herci zcela suší – dokonce bylo nezbytné eliminovat pocení.
  • K jakým filmům by Momoa Aquamana přirovnal? Přirovnávání má nerad a Avatar je podle něj dost samostatný, nicméně v lecčem mu připomíná Avatara a cítí v něm esenci Star Wars a Indiany Jonese.
  • Je rád, že po šesti letech od chvíle, kdy mu Zack Snyder roli svěřil, má konečně možnost ji naplno rozvinout a naplno zazářit ve vlastním filmu.
  • Vulko (Willem Dafoe) je chycený mezi dvěma mlýnskými kameny. Je zároveň Ormovým (Ocean Masterovým) poradcem i Arthurovým (Aquamanovým) mentorem.
  • A Nicole Kidman? O té Momoa prozradil, že měli společnou scénu (či scény), takže to vypadá, že se ztracený synek nejspíš nakonec se svojí maminkou po letech setká.

Na závěr poslední TV spot:

V komiksech je Aquaman známý pod občanským jménem Arthur Curry, je synem lidského strážce majáku a šlechtičny z Atlantidy, bájné podvodní říše obývané mořským národem s nadlidskými silami. Díky královské krvi a dvojímu původu získává Arthur během dospívání schopnosti, které Atlanťany dokonce převyšují. Je dokonalý plavec, dokáže dýchat pod vodou a ovládat vodní živočichy. Díky dlouhým pobytům v hlubinách je zvyklý odolávat obrovským tlakům, takže je jeho tělo jen těžko zranitelné a vládne silou, která se blíží nejmocnějším superhrdinům v DC Universe.

Jeho trojzubec je mocná magická zbraň, která dovede zranit i ty nejmocnější protivníky. Na druhou stranu Aquaman při pobytu na souši postupně slábne a vždycky patřil mezi vysmívané hrdiny, díky nepraktickým schopnostem (komunikace s vodními tvory) a tak trochu zženštilému vzhledu. Moderní komiksy z něj však udělaly ošlehaného mořského vlka s harpunou místo useknuté ruky a složitou, zajímavou osobnost, která má komplexy z toho, že ji veřejnost nebere vážně. Kromě toho, že se Arthur stává během života králem Atlantidy a sedmi oceánů, je také jedním ze zakládajících členů Justice League. Aquamana ztvární Jason Momoa, jeho vytouženou Meru Amber Heard, dvorního rádce Vulka Willem Dafoe, záporáka Ocean Mastera Patrick Wilson. Režíruje James Wan, film má premiéru naplánovanou na 20.12. 2018.

Zdroj: Total Film

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest