5 hororů, které si dejte raději než Halloween

5 hororů, které si dejte raději než Halloween | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Z nového Halloweenu se dělá něco výjimečného, ale letos bylo k vidění minimálně pět zajímavějších hororů.
  1. Tiché místo
  2. Annihilation
  3. The Apostle

Annihilation

Alex Garland se skvěle uvedl svým znepokojivým debutem Ex Machina. Annihilace se nedočkala tak univerzálně nadšeného přijetí, ale rozhodně je pořád o co stát. Natalie Portman si zahrála vědkyni, která vstupuje do Oblasti X, která se po dopadu meteoritu rozšiřuje a hrozí, že pohltí všechno kolem. Prakticky nikdo se z oblasti dosud nevrátil, a pokud ano, nebyl tak docela v pořádku. Po prostoupení mihotavou bariérou tým výzkumnic docela rychle začne chápat, proč tomu tak je. Snímek je jedno velké podobenství, vyhýbá se doslovnosti, nemá nejrychlejší tempo a místy je až lyrický, takže určitě nesedne každému. I tak byste mu ale měli dát šanci. Celou stopáží prostupuje všeobjímající, hutná deprese, výprava do Oblasti X okamžitě navodí silný pocit znepokojení a cestou spolu s postavami narážíte na celou řadu vizuálně nápaditých výjevů, ze kterých se vám budou kroutit prsty u nohou. Recenze zde.

Děsivé dědictví

Tohle není jen lepší horor než Halloween, rovnou jeden z nejlepších filmů roku a rozhodně byste si jej neměli nechat ujít. Spousta diváků Děsivému dědictví vyčítá, že debutant Ari Aster neustál závěr, ve kterém se výrazně mění tón a zásadním způsobem je zpochybněna interní logika celého příběhu. Na podobné stížnosti jde říct jen: Jděte s nimi k šípku! Závěrečné zaváhání nic nemění na tom, že Hereditary skoro po dvě hodiny neztrácí hypnotickou atmosféru, za kterou by se nemuseli stydět daleko zkušenější režiséři. Příběh pojednává o rodině, která nedávno přišla o babičku, která na všechny měla silný vliv. Po její smrti se začínají dít znepokojivé věci. Přicházejí děsivé noční můry, neuvěřitelné výjevy na okraji zorného pole, další tragédie a nečisté rituály. Snímek skutečně vypráví obrazem, odehrává se v hodně specifickém domě, který všechny události podtrhuje, a i kdyby Děsivému dědictví chyběly všechny nadpřirozené výjevy, pořád by se jednalo o silné rodinné drama, plné prokreslených postav. Toni Colette v hlavní roli by zasloužila plešatou sošku.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Galerie: 6

5 hororů, které si dejte raději než Halloween | Fandíme filmu 5 hororů, které si dejte raději než Halloween | Fandíme filmu 5 hororů, které si dejte raději než Halloween | Fandíme filmu 5 hororů, které si dejte raději než Halloween | Fandíme filmu 5 hororů, které si dejte raději než Halloween | Fandíme filmu 5 hororů, které si dejte raději než Halloween | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest