5 hororů, které si dejte raději než Halloween

5 hororů, které si dejte raději než Halloween | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Z nového Halloweenu se dělá něco výjimečného, ale letos bylo k vidění minimálně pět zajímavějších hororů.
  1. Tiché místo
  2. Annihilation
  3. The Apostle

Podzimní kina naprosto opanoval nový Halloween. Jen do téhle chvíle utržil 188 milionů dolarů a ve večerním Box Office článku další desítky milionů připíšeme. Divácký zájem je tedy jednoznačný. A i recenze jsou vesměs pozitivní (tady je ta naše). Osobně ani jednomu příliš nerozumím. Nechápejte mě špatně, Halloween není nijak mizerný. Ale pořád je to jen řemeslně dobře odvedený slasher, se spoustu nevyužitého potenciálu, scenáristických zkratek a neujasněnou identitou. Letos byla uvedeno hned několik hororů, které jsou výrazně lepší, i když kolem nich (v některých případech) bylo daleko menší halo. Takže pokud vás upoutávky na Halloween k návštěvě kina nepřesvědčily, popřípadě už jste film viděli a hledáte nějakou další mrazivou pochoutku, máme pro vás pět tipů na skutečně povedené letošní filmy s hororovým nádechem, které už v tuhle chvíli všechny můžete vidět z pohodlí svého domova. Vezmeme to chronologicky, podle termínu uvedení.

Tiché místo

Postapokalyptický thriller s hororovými prvky nás bere do alternativního světa, na který zaútočili mimozemšťané a poměrně rychle zdecimovali většinu lidstva. Zbytek pozemšťanů musí přežívat v absolutní tichosti, protože mimozemská monstra reagují primárně na zvuk. V centru dění je rodina s rodiči v podání Emily Blunt a Johna Krasinskiho, která už tak horko těžko přežívá. Zdánlivě neřešitelná situace se začne blížit v momentě, kdy postava Emily otěhotní. Snímek je skvěle zrežírovaný samotným Krasinskim, který si skvěle hraje s atmosférou, perfektně vede postavy a přesvědčivě buduje svůj fiktivní svět. I když je řada pravidel při bližším zamyšlení přitažená za vlasy, na obrazovce je vše podané přirozeně a přesvědčivě, takže je velkou radostí už jenom objevovat, jakými nejrůznějšími způsoby se hrdinové pokoušejí v nově nastoleném světě přežít. Recenze zde.

Další kapitola »

Galerie: 6

5 hororů, které si dejte raději než Halloween | Fandíme filmu 5 hororů, které si dejte raději než Halloween | Fandíme filmu 5 hororů, které si dejte raději než Halloween | Fandíme filmu 5 hororů, které si dejte raději než Halloween | Fandíme filmu 5 hororů, které si dejte raději než Halloween | Fandíme filmu 5 hororů, které si dejte raději než Halloween | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest