Letopisy Narnie: Netflix chystá provázaný svět filmů a seriálů

Letopisy Narnie: Netflix chystá provázaný svět filmů a seriálů | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 1 obrázek
Lev, čarodějnice a skříň i další již zfilmované příběhy se dočkají nové verze.

Každá správná VOD společnost zjevně musí mít svoji velkou fantasy ságu. HBO boduje už léta s Hrou o trůny, Amazon chystá prequelovou sérii ze světa Pána prstenů a Netflix si čerstvě pořídil Letopisy Narnie. Akorát s tím rozdílem, že Netflix kromě seriálů připravuje také filmy.

O něco podobného se v minulosti pokoušelo už několik různých značek. Seriály od Marvelu se oficiálně odehrávají ve stejném světě, jako filmy, nicméně s postupující dobou je návaznost stále menší a menší. Skoro to samé platí pro Star Wars, kde sice animované seriály či nejrůznější hry a komiksy rozšiřují filmový svět, nicméně většinu fandů zajímají celovečeráky, které jsou točené tak, abyste o seriálech nemuseli vůbec nic vědět. Největší ambice v tomhle směru měla možná Temná věž, kde skutečně měly vzniknout seriály úzce provázané s celovečerními filmy Už první film však pohořel, a tak se žádné provazování nekonalo.

Tentokrát by ale ambiciózní koncept provázaných seriálů a filmů mohl fungovat, protože jednotlivé příběhy nebudou vznikat pro různá média, ale všechno pro jeden jediný Netflix, takže se nemůže stát, že by divákům některý z dílků skládačky utekl. Zpravodaj Deadline navíc dodává, že je to vůbec poprvé, kdy jedna filmová společnost má práva na úplně všechny knihy série C.S. Lewise. Zatím nevíme, jakým způsobem budou jednotlivé knížky zpracované, nicméně se počítá s tím, že budou znovu natočené i příběhy, které nám představila filmová série z let 2006-2010.

Ještě před rokem to vypadalo, že bude samostatně pro kina zpracovaná Stříbrná židle, nicméně producent Mark Gordon se po několika letech příprav rozhodl, že lepší než jeden film bude rovnou celý provázaný svět. Ukončil spolupráci se studiem Sony, domluvil se společností C.S. Lewise a Netflixem a příprava velkolepého projektu začala. Netflix má práva na „několik let“, takže není vyloučené, že někdy v budoucnu vznikne nějaká další adaptace slavných knížek, nicméně v nejbližších letech se jim tedy bude věnovat výhradně internetový gigant.

Galerie: 2

Letopisy Narnie: Netflix chystá provázaný svět filmů a seriálů | Fandíme filmu Letopisy Narnie: Netflix chystá provázaný svět filmů a seriálů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest