To 2: Bizarní rituál nebude chybět

To 2: Bizarní rituál nebude chybět | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 3 obrázky
K tomu nejnovější fotky s Billem Haderem a klaunem Pennywisem.

Zatímco z prvního To tvůrci velice rozumně vystřihli scénu, ve které chlapci hromadně souloží s Beverly Marsh, ve druhém filmu o jednu z nejbizarnějších scén příběhu ochuzeni nebudeme. Je přitom pochopitelné, že jakmile nejde o kopulující děti, tak už se dá na plátně skousnout celkem ledacos. Výjevem, o kterém se bavíme, je tzv rituál Chüd. V prvním filmu se filmaři téhle části knižního příběhu vyhýbali a porážka klauna Pennywise bez něj obešla. Pro definitivní poražení démonického klauna je však Chüd v knižním příběhu nezbytný.

V knize jde o bizarní výjev, kdy se účastník rituálu proplete jazykem s Tím a přitom se snaží rozesmát vtipy a dávají si hádanky. Skutečný souboj přitom probíhá na spirituální rovině, kde jde o boj vůlí a důvtipu. Součástí rituálu je také božstvo ztělesněné v Kingově příběhu do podoby želvy, které je pravým opakem To a jeho přítomnost je rozesetá po celém příběhu. Ve filmové verzi je tenhle element umenšen, avšak zcela vymazán nebyl a objevuje se alespoň v náznacích. Božstvo bude klíčové pro to, aby si Smolaři dokázali rozpomenout na své zapomenuté dětství a najít v něm indicie potřebné k tomu, aby dokázali To porazit. O tom, že o rituál Chüd a želví božstvo nepřijdeme, ujišťují samotní filmaři.

Co dalšího se kolem filmu děje? Herci a tvůrci sdíleli několik dalších fotek z natáčení, najdete je dole v galerii. Fotka s Jessicou Chastain zároveň potvrdila, že herečka už má dotočeno. Zbytek štábu ještě pokračoval, a tak koukněte na fotky s Pennywisem či Billem Haderem:

Snímek To byl adaptací poloviny Kingova stejnojmenného románu a druhý film zadaptuje druhou polovinu. První část se soustředila na boj dětských hrdinů proti démonovi s klaunskou podobou. V pokračování se s „Tím“ střetnou už jako dospělí. Ve snímku se opět vrátí i dětští hrdinové, které budeme potkávat v sérii mnohých flashbacků. Současná a minulá dějová linka by se navzájem měly doplňovat, režisér Muschietti dodává, že ve dvojce se chce daleko víc soustředit také na temnou dimenzi, ze které To pochází. Režíruje Andy Muschietti, jako Pennywise se vrací Bill Skarsgard, role dospělých hrdinů ztvární Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Jay Ryan, Isaiah Mustafa, James Ransone a Andy Bean. Datum premiéry je stanovené na 5. 9. 2019.

Galerie: 4

To 2: Bizarní rituál nebude chybět | Fandíme filmu To 2: Bizarní rituál nebude chybět | Fandíme filmu To 2: Bizarní rituál nebude chybět | Fandíme filmu To 2: Bizarní rituál nebude chybět | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest